It Chapter 2

It Chapter Two | Filmanmeldelse | New Line Cinema | Directed by Andy Muschietti | 2019 | 169 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Ulideligt kedelig.

It Chapter 2 poster filmanmeldelse

It Chapter 2 skulle have været en solid fortsættelse til kæmpesuccesen It fra 2017. Det er den ikke. 

Nu er det jo ikke fordi den første film er et mesterværk, men den var stemningsfuld, visse steder uhyggelig, og der var god kemi mellem børneskuespillerne. 

It Chapter 2 har ingen af de kvaliteter. 

Ud over Bill Hader – som leverer et par sjove replikker – er holdet af voksenskuespillere overladt til sig selv i en film der fokuserer mere på chokeffekter end gys. Mere på blod og indvolde end stemning og mystik, og som benytter enhver lejlighed til at smide et grotesk, computergenereret monster i hovedet på publikum. 

Bevares, det kunne sikkert sagtens være underholdende, men med den middelmådige instruktør Andy Muschietti ved roret er vi endt med en film, der gentager sig selv i ét væk, og som benytter den samme timing til hver eneste chokeffekt, som hver eneste scene synes at afslutte med. 

Hele tiden den samme opskrift; en tilsyneladende normal situation, kort pause, chokeffekt. Normal situation, kort pause, chokeffekt. Og filmen bliver ved med dem. Fra start til slut. 

Med en spilletid på næsten 3 timer, hvor der er nul karakterudvikling, et minimum af historie og hvor præmissen for filmen i forvejen kræver en del af sit publikum, er det altså ikke nok. 

Det får de mange “rørende”, “forsonende”, “kærlige” scener mellem de voksne skuespillere til at føles flade, for man er overhovedet ikke investeret i deres karakterer. De drukner i et sansebedøvende effektorgie, som kun giver plads til en overfladisk persontegning, og som suger enhver form for kemi mellem skuespillerne ud af filmen.

Det er lang tid siden jeg har kedet mig så meget i næsten 3 timer. Filmen er unødvendigt lang.

It Chapter 2’s tagline lyder “It Ends”, men det føltes ærligt talt som om den aldrig ville ende.

2/6 filmkorn til It Chapter 2.

 It Chapter Two
(2019) on IMDb