Scary Stories To Tell in the Dark

Scary Stories To Tell in the Dark | Filmanmeldelse | 1212 Entertainment | Directed by André Øvredal | 2019 | 111 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Gyset udebliver.

Scary Stories To Tell in the Dark poster

Når en film hedder ‘Scary Stories To Tell in the Dark’, er det vel ikke helt ved siden af, at forvente en skræmmende og uhyggelig en af slagsen. Især når der slås stort brød op med Guillermo del Toros navn øverst på plakaten – en mand mange forbinder med det groteske og uhyggelige.

Del Toro har ikke instrueret filmen, men har været med til at skrive manuskriptet, og det kan ses i filmens mange absurde skabninger, der desværre ikke hjælper meget på uhyggen – trods deres væmmelige fremtoning.

Hovedpersonerne i filmen er en flok teenagere, der i stil med IT-filmene ved mere end de voksne, men hvor kemi og skuespil fungerer i Stephen King-gyseren føles de i ‘Scary Stories…’ som en halvfesen lightudgave. Et stort minus for publikums engagement i filmen.

Teenagerne, med den gysernørdede pige i front, finder en bog der skriver sine gyserhistorier, mens de finder sted i virkeligheden. Det betyder, at vi som publikum hele tiden får at vide, hvad der skal ske, før det sker. Muligvis for at tage brodden af gyset med tanke på at filmen er baseret på børnegyserbøger, men det giver ingen mening, når den er tilladt over 15 år og trods en begrænset mængde blod (og gys) absolut ikke egner sig til et yngre publikum.

Jeg har set langt mere uhyggelige afsnit af Supernatural, der har klaret at fortælle en tilsvarende historie på under den halve tid.

Filmen fik aldrig taget i mig, men føltes uendeligt kedelig og ligegyldig, da den intet har at tilføje til genren og trods en flot produktion ikke formår at underholde bare det mindste. Læg dertil karakterernes flere gange umådeligt dumme handlinger, hvilket moderne gysere efterhånden burde have elimineret, og du har opskriften på en kikset gyser anno 2019.

2/6 filmkorn til Scary Stories To Tell in the Dark.

 Scary Stories to Tell in the Dark
(2019) on IMDb