Angel Has Fallen

Angel Has Fallen | Filmanmeldelse | Campbell Grobman Films | Directed by Ric Roman Waugh | 2019 | 121 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger.

Dårligt, overforklarende, sløset og dumt manuskript danner baggrund for årets dummeste film!

Angel Has Fallen poster filmanmeldelse

Den første, Olympus Has Fallen, var dum.

Den anden, London Has Fallen, var dummere.

Og nu er den tredje film kommet – og ja – selvom den faktisk har det ”bedste” plot af de tre, et gennemtærsket og alt for ofte set plot om helten, der gøres til skurk og må rense sig selv, så er denne film også ret dum.

Alle er dumme.

Præsidenten er igen i drabelig fare, og Gerard Butlers bodyguard/forpinte præsidentielle kammerat må endnu engang redde det hele med masser af kugler og krudt og brag og bomber.

Præsidenten opfører sig idiotisk, alle hans soldater og sikkerhedsfolk løber rundt som hovedløse høns og bliver nakket alle sammen af de onde skurke, der er SÅ onde, at de bare tænker på penge.

Manuskriptet forsøger at lave et par scener, hvor vor helt spiller op mod den store skurk, det er også dumt.

Og så lider manuskriptet under, at det forklarer ALT igen og igen, så alle i salen, også dem på sidste række, kan følge med og se, hvad der nu sker.

Der bliver sat ord på ting, der er så åbenlyse, at en 5-årig havde fanget det forinden, og de twists, som manuskriptet og instruktøren giver os er så dumme og tydelige, at man allerede første gang man ser det, for længst havde regnet det ud.

Så…

Manuskriptet er dumt, skuespillet er tåleligt, de enkelte scener er ligegyldige og nogle scener virker simpelthen helt og aldeles malplaceret i filmens narrativ.

Men det værste er altså, at dem amerikanske præsident, der efter disse tre film efterhånden må have ret svært ved at rekruttere sikkerhedsfolk, beskyttes af folk, der løber direkte i retning af maskerede og bevæbnede gerningsmænd, bare for at blive mejet ned på stribe.

Og ja, så er det også dumt, at politi, Secret Service, soldater mv. har en responstid gennem hele filmen, der ville gøre et dovendyr flovt.

De ankommer 5-10 minutter efter, at nogen har skudt efter præsidenten, og man kan åbenbart godt køre med dobbelt tilladt hastighed og 3 armerede SUV’er fyldt med onde soldater gennem byen for at likvidere præsidenten, som man kort forinden har forsøgt at dræbe med en masser droner, der dog kun fik dræbt samtlige sikkerhedsolk undtagen vores helt, Butlers figur, og, ja, Præsidenten som var målet, uden at blive stoppet, uden at nogen fatter mistanke, og uden at det på nogen måde ses som et problem, før disse mænd angriber et stærkt bevogtet hospital. 

WTF?!?

Og, så er det dummeste altså, at man forsøger at stikke af fra hele de amerikanske sikkerhedsvæsen, og at man så vælger at flygte i en kæmpe lastbil, som man stjæler for øjnene af chaufføren og en masse vidner og derefter suser afsted – Stealthy much?

1/6 filmkorn til Angel Has Fallen.

 Angel Has Fallen
(2019) on IMDb