Spider-Man: Far from Home

Spider-Man: Far from Home | Filmanmeldelse | Marvel Studios | Directed by Jon Watts | 2019 | 129 min. | IMDb

Af Gabriel

Fornøjeligt gensyn med Spider-Man.

Der skal immervæk leves op til noget, som første Marvel-film efter mastodonten ‘Avengers: Endgame’.

Væk er alle de andre superhelte i det imponerende ensemble-cast og væk er 10 års opbygning, som kulminerede i netop Endgame, hvor SPOILERS START, HVIS DU ENDNU IKKE HAR SET ENDGAME | det store hold af brogede superhelte fik bugt med Thanos og ændret hans ugerninger, hvilket kostede en stor superhelt livet | SPOILERS SLUT.

I ‘Spider-Man: Far from Home’ er vi tilbage til en mere “jordnær” type superheltefilm, hvor der er plads til de følelser (og hormoner), som pumper gennem kroppen på Peter Parker og hans klassekammerater, der er på studietur i Europa. Peter trænger til et afbræk fra superheltegerningerne og er stadigvæk ikke helt kommet sig over sit tab.

Men, selvfølgelig får Peter ikke ro, for nogle ældgamle væsener bestående af de fire grundelementer vand, ild, jord og luft er vækket til live, og har kun ét formål; at smadre Jorden. Uheldigvis for Peter vælger de at begynde deres hærgen i netop de byer Peter og hans klassekammerater befinder sig i.

… I ‘Spider-Man: Far from Home’ lykkes det Marvel at gå tilbage til den lille Marvel-film, uden at det bliver mindre underholdende af den grund. Snarere tværtimod.

Med en tilpas dosis teenage-drama, action og humor er der ikke ét kedeligt sekund i selskab med Peter Parker, MJ, Aunt May, Nick Fury og Spider-Mans nye allierede, Mysterio.

Det er jo ikke noget nyt, at effekterne er vanvittigt flotte, men det er efterhånden nyt, at effekterne er der for at understøtte filmen og ikke omvendt. Det er historien, humoren og kemien mellem især Peter Parker og MJ (Mary Jane) som har fokus, og det klæder filmen.

Vi fik rigeligt med bulder og brag i ‘Avengers: End Game’, så det er dejligt at kunne læne sig tilbage i biografsædet og nyde en ikke ligefrem afdæmpet, men mere fokuseret film, hvor der er plads til de store teenage-følelser, en enkelt skurk og et par overraskelser (husk især at se med helt efter end credits!).

5/6 filmkorn til Spider-Man: Far from Home

 Spider-Man: Far from Home
(2019) on IMDb

Læs også anmeldelsen af den første Spider-Man film med Tom Holland, Spider-Man: Homecoming.