A Star Is Born

A Star Is Born | Filmanmeldelse | Warner Bros. Pictures | Directed by Bradley Cooper | 2018 | 136 min. | IMDb

Af Hugger

Sød og romantisk film med både hjerte og sjæl virker på alle niveauer.

A Star Is Born

A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere og dybere for at finde ideer og historier, når nye film produceres.

Men det skal siges, at denne film bestemt er værd at se, især fordi den er fyldt med moderne god musik, gode skuespillere og en solid habil instruktion.

Filmen er instrueret af Bradley Cooper, der altid er ganske god som skuespiller, hvilket han bestemt også er i denne film, men han viser her også, at han kan instruere.

Filmens manuskript handler i bund og grund om en aldrende rocksstjerne, der er i alkoholens klør, og som finder en muse, ny inspiration og livsglæde i en ung talentfuld sangerinde.

I denne film spilles sangerinden af Lady Gaga, og hun var en kæmpe oplevelse for mig – Hun spiller røven ud af bukserne, synger som en drøm og leverer det præcist rette mix af sødme, fandenivoldskhed, talent, underspillet charme og energi som den unge tjener, der ”opdages” og som finder sig selv og sit talent i selskab med den aldrende rockcowboy spillet af Bradley Cooper.

Musikken i filmen er fænomenal og indeholder sange, der klart er hits, men også en gedigen musikalsk stemning hele vejen igennem

Jeg var imponeret over filmens ”lyd”, og i koncertscenerne sparker den for alvor røv.

Filmen er rørende, sjov og interessant, og den forsøger ikke at være mere, end den er, og det er befriende at historien bare fortælles af de dygtige skuespillere.

Lady Gaga er som sagt den helt store glæde i filmen, jeg er fuld af ”imponade” over hendes vokal, som jeg altid har vidst var stærk, men her viser hun, at hun er mere end fancy dragter og opstillet showmanship. Et solidt castingvalg!

Jeg tror filmen bejler til mange oscars, både skuespillere og manuskript, men især filmens musik tror jeg står til at vinde den prestigefyldte pris.

En skøn, hjertevarm og underholdende musikalsk oplevelse.

5/6 stjerner til A Star Is Born