Mission: Impossible – Fallout

Mission: Impossible – Fallout | Paramount Pictures | Directed by Christopher McQuarrie | 2018 | 147 | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Tom Cruise imponerer i overlang actionfilm.

Mission Impossible: Fallout filmanmeldelse

Hvor James Bond-franchisen efterhånden er blevet for selvhøjtidelig og Bourne-filmene har mistet pusten, så er det godt vi har Tom Cruise til at trykke speederen i bund og levere actionfilm som i de gode gamle dage. Dengang, hvor stunts rent faktisk imponerede og helten løb afsted med de lækre damer lige inden rulleteksterne.

I den forrige film, Mission: Impossible – Rogue Nation, hang han på siden af et Airbus A400 fly under take off, kørte race gennem Marokkos gader med Simon Pegg som modvillig passager, legede Super Mario i operaen i Wien og holdt vejret under vand i over 6 minutter i en af filmens mest spændende scener. Manden er 56!

… Mission: Impossible-franchisen er og bliver Tom Cruises. Uden ham og hans vovemod ville filmene ikke have den samme gennemslagskraft.

Den 6. Mission: Impossible-film er en lettere knudret affære om syndikatet, der uden deres leder, Solomon Lane, er blevet delt op i fraktioner kaldet The Apostles, som om muligt laver endnu mere ravage uden en styrende hånd. IMF får som sædvanligt skylden og må med CIA åndende i nakken rette op på verdensordenen.

Der springes fra lokation til lokation, som i de gamle James Bond film, og med en actionscene ca. hvert 10. minut, er der rigeligt for øjne og ører. Desværre er variationen i actionscenerne ikke så stor som i den forrige film, hvilket gør at Fallouts utallige biljagter føles redundante og at det endelige opgør i helikoptere, hvor Tom Cruise selv sidder bag roret i flere af klippene, føles flad og lettere ligegyldig. Opfindsomheden halter og man er træt, da filmen allerede her har passeret de 2 timer.

Den bedste scene er en imponerende slåskamp på et herretoilet, hvor Ethan Hunt får kamp til stregen på trods af at han får hjælp af en af CIA’s håndlangere, spillet af den imposante Henry Cavill. Her mærker man den iderigdom og intensitet, som jeg synes resten af filmen mangler.

Det er fedt, at Tom Cruise kæmper for brugen af rigtige stunts, og at han tør lave blockbustere, som i de gamle dage, men historien i Fallout minder for meget om noget man har set før. Jeg blev aldrig rigtigt grebet af at se på Ethan Hunt og hans teams strabadser. Filmen mangler raffinement i stedet for at alting løses med en biljagt, en helikopterjagt, en løbejagt osv.

3/6 stjerner til Mission: Impossible – Fallout