Sicario: Day of the Soldado

Sicario: Day of the Soldado | Black Label Media | Directed by Stefano Sollima | 2018 | 122 | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

To timer uden nåde.

Sicario 2 filmanmeldelse

Der er sikkert allerede skrevet lange, dybtfølte sange om de stakkels mexicanere, der hver eneste dag forsøger at krydse grænsen til USA fra Mexico i håbet om et bedre liv, og fred være med det, for det er ikke Sicario 2: Soldado’s ærinde at fortælle deres historie.

Sicario 2: Soldado er derimod en brutal fortælling om en militær enhed nedsat i al hemmelighed af amerikanske embedsmænd i et forsøg på at opildne til krig mellem de mexicanske narkokarteller.

Det gør de blandt andet ved at kidnappe datteren af et højtstående medlem af kartellerne og kaste skylden på konkurrenten. Missionen går imidlertid galt og Alejandro (Benicio Del Toro) fra Sicario (2015) må kæmpe sig tilbage til grænsen med narkobossens datter på slæb. En ikke nem opgave.

… Med et monotont, intenst soundtrack er stemningen sat fra første sekund.

Med en sjældent følt intensitet føres vi ind i en dybt skræmmende verden, der føles lige dele autentisk og uvirkelig, fordi de afstumpede handlinger som udføres på begge sider af loven er så umenneskelige, at man føler en oprigtig frygt for menneskehedens skæbne.

Sicario 2: Soldado’s nihilistiske tema – der desværre er alt for aktuelt – har en sjælden moralsk tvetydighed, som klæder filmen, der ellers ville fremstå som to timers propaganda for USA’s krigsguder, som eliminerer enhver trussel mod den pæne amerikaner.

Tvetydigheden forplanter sig til publikum, hvor de fleste nok vil græde tørre tårer, når de kriminelle mejes ned med koldt blod – upåagtet deres sikkert tragiske baggrundshistorie.

Med fermt iscenesatte actionscener, sublimt skuespil i alle roller og en velskrevet historie, der med stilsikker instruktion af italienske Stefano Sollima styrer os udenom de værste Hollywood konventioner, er Sicario 2: Soldado indtil videre en af årets bedste film.

5/6 stjerner til Sicario: Day of the Soldado