Ready Player One

Ready Player One | Amblin Entertainment | Directed by Steven Spielberg | 2018 | 140 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Spielbergs måske bedste film siden hans storhedstid afviger kraftigt fra bogen, men rammer plet som popcorn-underholdning.

Ready Player One

Produktioner fra Steven Spielberg har mildest talt været af svingende kvalitet siden 80’erne, hvor hans film dominerede barndomsværelser med merchandise og såvel børne- som voksenhjerners fantasi. Med lidt grandiose ord kan man sige, at han om nogen har været både soundtrack, lydspor og baggrundsbillede for manges barndom, og hans film står som klassikere og som eksempler på at der kunne laves børnefilm af både intelligent og underholdende støbning.

Siden 80erne har han dog jagtet mere voksne ting, og kun sjældent bevæget sig tilbage til den barnlige og ungdommelige fantasi, og med deciderede katastrofer som Indiana Jones og Krystalkraniet virkede det som om, at han bare ikke havde den der magi, han besad da han lavede film som E.T. og Dødens gab m.fl.

Nuvel, han er tilbage, det vil jeg sige, og jeg vil også til alle kritikere, der giver denne film et dårligt ry, stop det, den er en fremragende tour-de-force i popkultur, især 80’erne og en genial fortolkning af romanforlægget til spillefilm.

… Ready Player One er en film, der har masser af hjerte og fantasi, godt hjulpet af det fremragende oplæg, men romanen kunne ikke bare oversættes direkte til film, og Spielberg har valgt at fjerne en del for at fokusere på eventyret, og det virker.

Der er masser af skøn 80’er-musik, og masser af fede actionscener, og for de fanboys der elsker popkultur, undertegnede iblandt, er der masser af mere eller mindre subtile hints undervejs, fede flashbacks til ungdommen og barndommen og en actionfyldt rejse ind i fantasiens gemmer.

Jeg var blæst væk af filmen og har faktisk ikke meget negativt at sige om den udover, at den sidste fjerdedel måske bliver lidt lang, men det er bestemt ikke noget, der gør noget.

Jeg elsker filmen, jeg skal se den igen og jeg har allerrede set den med 3 10-årige drenge for anden gang, og de elskede den – det er filmmagi der virker og dejligt at se, at Spielberg stadig har det udefinerbare han havde, da han vakte min filmglæde for over 30 år siden!

5/6 filmkorn til Ready Player One

 Ready Player One
(2018) on IMDb