Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War | Marvel | Directed by Anthony Russo, Joe Russo | 2018 | 149 | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Bulder og brag, en milliard helte og skurke og et plot, der forsøger at nuancere genren – en anelse!

Avengers: Infinity War

Marvels superhelteunivers eksploderer i denne film hvor over 60 kendte og mindre kendte figurer fra deres over 20 superheltefilm de sidste 10 år mødes på kryds og tværs i en film, hvor alt er på spil, det er endnu farligere og en endnu mere farlig skurk har rejst sig.

Det er bulder og brag, popcornunderholdning på højt plan, og manuskriptet og instruktionen formår at gøre såvel helte som skurke levende med begrænset skærmtid til alle, ikke mindst fordi der fokuseres på bevæggrunde, moral og etik samt indre og ydre kampe.

Det er sjovt, humoren fungerer, det er vildt, actionscenerne er forrygende, og man glædes og begejstres ved at se alle de kendte personer arbejde sammen for at forhindre verdens undergang, og effekterne i filmen er da også i top.

Manuskriptet fungerer mestendels godt, med humor som sikker ventil, når tingene bliver for mørke, og denne film er ret mørk, ikke mindst set i forhold til andre Marvel-produktioner, men det fungerer ganske udmærket og filmen underholder.

… Det er dog også for langt – der er for meget action til sidst, filmen er lige 20 minutter for lang, og den lægger massivt op til den efterfølger, der venter i 2019.

Lidt opstramning i manus ville være fint, men det er samtidig en ret stor bedrift at bringe alle disse karakterer til live, selvom de hver især ikke får meget at arbejde med tidsmæssigt. Men det dét får virker, og filmens ensemble-natur er interessant.

Plottet er der ikke så meget at sige om – verden og universet er denne gang i fare, der uddeles tæsk, og heltene kæmper mod alle odds. Det føles dog samtidig som om, noget er på spil, og det gør filmen mere interessant end så mange andre i genren, hvor bulder og brag og dagens skurk kan virke trættende.

I Avengers:Infinity War spilles skurken Thanos af fremragende Josh Brolin, og han gør det ganske godt inde under den massive CGI, og manuskriptet giver ham en masse at arbejde med på en måde, så han får dybde og emotionel ballast.

Jeg var underholdt, og det er en ganske udmærket film, men manuskriptets manglende fokus og opstramning gør, at den aldrig rigtig kommer op at ringe.

4/6 stjerner til Avengers: Infinity War