Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri | Fox Searchlight Pictures | Directed by Martin McDonagh | 2017 | 115 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Award-Darling leverer solide præstationer I en film, der dog generelt er lidt overhypet.

Three Billboards poster

Der har ikke været meget tvivl i medierne eller hos dem, der uddeler diverse awards til film – Three Billboards er et mesterværk, der fortjener priser til både skuespillere, manuskripforfattere og instruktøren mv. Det er efter den gængse opfattelse en film, der rykker ved noget og giver stof til eftertanke.

Det er jeg ikke enig i.

Jo, bevares, det er bestemt ikke en dårlig film, og både Frances McDormand, Woody Harrelson og ikke mindst, i min optik, Sam Rockwell, spiller røven ud af bukserne, og jo, der kan være awards i de præstationer.

Og jo, emnet behandles sobert og nøgternt, og filmens manuskript leverer flere gribende og rørende scener undervejs, ikke mindst på grund af de 3 førnævnte skuespillere.

Og endelig, jo, filmens pointer om skyld, sorg, bearbejdning af sorg og tilgivelse/hævn, dyrkes effektivt i filmen, der formår at skabe gråzoner og gøre figurerne i filmen 3-dimensionelle.

… Det er en god film, det er en interessant film, men det er ikke – efter min mening – det mesterværk, det er blevet udråbt til.

4/6 filmkorn til Three Billboards Outside Ebbing, Missouri