Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok | Marvel | Directed by Taika Waititi | 2017 | 130 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Humoren er i førersædet i højspændt og supersjov superheltefilm, der vil andet, end det, vi er vant til!

Thor: Ragnarok poster

Den første Thor-film var eftertænksom og intelligent lavet, og instruktøren Kenneth Branagh satte et klart præg på filmen, der formåede at levere et anderledes Marvel-eventyr.

Da det blev tid til at lave nr. 2 gik alt dette fløjten, og den film endte som et filmisk rod med ramasjang og bulder og brag uden plot og nogen form for intelligent eller i øvrigt underholdende elementer. Et af de største kiks i Marvels efterhånden ret gennemarbejdede filmiske univers, der klart indeholder flere hits end flop!

Men formularen i denne type film lider af en træthed, som de alle kæmper lidt imod. Film der for år tilbage ville have imponeret og glædet, ender nu som en slags ok, men jeg orker næsten ikke mere” øjeblikke, og selvom de fleste film, også de dårlige, er underholdende, så er der trods alt noget, der er lidt trættende.

Med filmen Deadpool formåede Marvel at forny genren, og denne film satte fokus på humor og ikke mindst over-the-top-action i en film, der fik en R-rating, hvilket klædte den og placerede den blandt de bedste af Marvels film generelt.

Humoren er også dominerende i 2 andre Marvel-produktioner i form af Guardians of the Galaxay– filmene, hvor humor og 80er nostalgi sikrede, at de film også fandt deres egen niche. Og ikke mindst det helt anderledes sci fi-agtige univers, hvor bulderet og braget foregik langt væk fra jorden gav en friskhed, som de øvrige standard-Marvel-film mangler nogle gange.

… Med Thor: Ragnarok stod det allerede fra traileren klart, at humoren var i fokus igen, at den rent faktisk virkede som om den ville noget nyt, at den ville i en ny retning.

For det første foregår den primært væk fra jorden, og for det andet er filmen spækket med supergod og veltimet humor, hvor de gammelkendte figurer får nyt liv gennem den livlige og sprudlende komik, der leveres effektivt.

Filmen er velproduceret og flot, den har masser af stjerner på rollelisten, noget der virker rigtig godt, og dens action og plot er solidt skruet sammen, veltilrettelagt af instruktøren, der selv har en af de sjoveste biroller i filmen overhovedet.

Jeg grinede flere gange højlydt og var stærkt underholdt, og da filmens actionscener er sindsygt fede, med brug af især Led Zeppelins Immigrant Song som backdrop, så er det en af mine helt klare favoritter i Marvels filmunivers.

Skuespillerne virker oplagte og genren – actionkomedie med fokus på komedien – sammenkoblet med historien omkring den nordiske mytologi gør, at filmen virker solidt på alle punkter.

Det er et særdeles flot comeback ift. den pauvre 2er, og den er nok også udtryk for, at Marvel godt ved, at der skal nye boller på suppen, hvis de skal fortsætte med at levere hit på hit på hit, og at den klassiske superheltehistorie med drama, en ond superskurk der vil smadre Frihedsgudinden og nogle helte, der først er seje, så får tæv og så igen bliver seje, ikke længere kan imponere, trods de vildere og vildere effekter, Marvel kaster efter os, og ikke mindst vilde budgetter.

Thor: Ragnarok er en superhunderholdende film, der virker på alle planer, ikke mindst humoren, der virkelig rammer plet – helt i Deadpools ånd!!!

5/6 filmkorn til Thor: Ragnarok