Justice League

Justice League | Atlas Entertainment | Directed by Zack Snyder | 2017 | 120 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Justice League is coming to town.

Justice League poster

David O. Russel, som lavede American Hustle, lægger ikke skjul på, at han synes karakterer er vigtigere end plot, og den har de fleste anmeldere ædt råt. Pyt med at en film som førnævnte har et plot så tyndt som papir, når bare karaktererne føles levende. Hit med Oscar-statuetterne!

Den præmis vil jeg bruge på Justice League. En film hvis plot er temmelig tyndt, eller rettere temmelig formularisk, men hvor karaktererne kommer til live.

Jeg glemte, at Batman spilles af Ben Affleck, Wonder Woman af Gal Gadot, Aquaman af Jason Momoa og Superman af Henry Cavill – der har fået filmhistoriens værste CGI-barbering – fordi karaktererne blev vækket til live, i de to timer filmen varer.

Plottet? Noget med superskurken Steppenwolf, der vil finde tre tudsegamle kasser, som når de føres sammen kan destruere og skabe nye verdener. Det må han bare ikke. Batman, som ikke længere er nogen vårhare, sætter sig for at skabe et hold af outsidere med specielle evner. Sammen kan de måske stoppe Steppenwolf – Justice League er født.


Justice League er langt fra DC’s bedste film, men den er overraskende underholdende, med en god kemi mellem karakterne, der – trods lidt søgte one-liners hist og her – faktisk også er ret morsomme.

DC har tydeligvis set Marvel efter i kortene og lettet stemningen lidt. Den blev efter min mening også lige tung nok i de vellidte Batman-film af Nolan-brødrene.

Trods instruktørskift undervejs og de sædvanlige reshoots – deraf Supermans mystisk udseende mund – virker Justice League slet ikke så fragmenteret som jeg frygtede.

Historien hænger nogenlunde sammen, actionscenerne er spektakulære – trods lidt fesne computereffekter for så stort anlagt en film – ligesom humoren flere steder er lige i øjet (Joss Whedon?). Som helhed fungerer filmen langt bedre end forventet.

Det er lidt ned ad bakke i forhold til Wonder Woman, som uden tvivl er DC’s bedste film til dato, men stadigvæk et skridt i den rigtige retning. Justice League fik tiden til at flyve afsted, og efterlod mig med følelsen af at have set en vellykket underholdningsfilm. Så kan jeg jo egentlig ikke forlange mere.

4/6 filmkorn til Justice League