Annabelle 2: Skabelsen

Annabelle 2: Skabelsen | Atomic Monster | Directed by David F. Sandberg | 2017 | 109 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Ujævn gyser formår ikke at løfte sig fra dyndet og ender som en metervare uden bid!

Annabelle 2 poster

De to Conjuring film fra de senere år er nogle af de bedre gyserfilm, der er kommet i mange år. Den første formåede at skabe en solid stemning og forlod sig ikke på chokeffekter men derimod et solidt plot og en særdeles dyster og creepy stemning, mens opfølgeren ligeledes formåede at levere uhygge ved at lade os føle stemningen.

Den første Annabelle, en prequel til de to Conjuring-film, har jeg slet ikke set, da det virkede som et klart forsøg på at kapitalisere på de to første films succes og originalitet, og filmen blev da også slagtet af anmeldere og fans!

Nu er der kommet en 4. film i serien, en prequel til en prequel. Det lyder dumt, og spild af tid, men da et flertal af anmeldere og visse fans udtrykte, at der faktisk var tale om en relativt vellykket film, der i øvrigt kunne stå alene uden at have set den første, gav jeg den en chance.

… Først var jeg ret opslugt af universet, 50’ernes USA, en dukkemager der mister sin datter og en meget creepy atmosfære med adskillige forældreløse piger, der skal finde et hjem i det hus, som danner rammen for historien.

Annabelle 2: Skabelsen tager sig faktisk tid til at bygge historien op, og selvom der er visse chokeffekter undervejs, så læner den sig okay op af stemningen i de to første film. Stemningen kan man føle, der er ikke rart i huset og der er noget ondt, der huserer. Først stille og roligt og så mere og mere voldsomt, som filmen skrider frem. Og det er her, filmen mister pusten!

Filmen forfalder mere og mere til billige effekter, chok og en overfortælling, hvor alle detaljer udpensles og forklares i dybden, noget, der simpelthen sløver pacingen i filmen og gør den meget ujævn.

Filmens første halvdel er ganske underholdende, men som filmen skrider frem og mister fokus, bliver den mere og mere ligegyldig, og ender som en bagatel, en metervare, der ikke kan forventes salg i i det lange løb!

3/6 filmkorn til Annabelle 2: Skabelsen