Spider-Man: Homecoming

Spider-Man: Homecoming | Columbia Pictures | Directed by Jon Watts | 2017 | 133 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Spider-Man er kommet hjem.

Spider-Man: Homecoming poster

Endelig har Marvel fået kontrol over deres mest populære og bredest funderede superhelt – og det er blevet rigtig godt!

Jeg var ikke fan af de oprindelige tre Toby Maguire film om netslyngeren, selvom jeg var underholdt af den klart bedste af de 3, nemlig nr. 2, der pga. især skurkene er mindeværdig på flere punkter, og hvor 1’eren led under at være en origin-historie og 3’eren under at være, let’s face it, en 3’er!

Man forsøgte at reboote superhelten med Andrew Garfield med et – synes jeg – lidt bedre resultat, men stadig ikke af den kvalitet, som Marvel for de fleste af sine films vedkommende har leveret.

Resultatet var 5 film, der var underholdende til tider, flot produceret og til tider overproducerede, og et samlet forløb, der fremstod ganske uskønt, især fordi det lugtede langt væk af grådighed og jagten efter penge, især da man valgte, kun 10 år efter den første trilogi at reboote med tre nye film, hvoraf man så kun nåede 2.

Nuvel, dette klodsede forløb skyldes ikke mindst, at Marvel for mange år siden solgte rettighederne til Spider-Man til Sony, der hårdt og kontant har holdt fast på deres præmieko, der har været særdeles indbringende for Sony.

Men… Nu har Sony valgt at dele glæderne med Marvel, der for første gang har mulighed for at introducere deres super-superhelt i deres efterhånden ret sammentømrede og veludbyggede univers, og de begyndte med filmen Captain America : Civil War, hvor Spider-Man i skikkelse af Tom Holland var et kært gensyn, og i øvrigt en herlig bekræftelse af, at Marvels indflydelse på netslyngeren allerede gav pote, da Tom Holland passede som fod i hose til til helten!

… Nu har Marvel så fået ret til – dog sammen med Sony – at bruge figuren i film, og det er der kommet en rigtig underholdende film ud af.

Filmen er ikke en origin-historie, da den fortsætter præcist hvor Captain America: Civil War slap, og derfor er figuren allerede introduceret og etableret i universet. Filmen handler derfor om Spider-Man/Peter Parker, der forsøger at finde sin plads og især sin identitet som superhelt, samtidig med at han jonglerer alle hormonerne som 14-årig, highschool og den ene trussel efter den anden.

Gammelkendte ansigter fra især Iron Man filmene er der rigeligt af, Robert Downey Jr. er især cool som relativt uvillig og charmerende nestor og mentor, og filmens plot er underholdende og dejligt simpelt, så fokus er på karakterudviklingen.

Actionscenerne er passende og passer især godt til en 14-årig superhelt-in-spe, og der føles som om der er meget på spil hele tiden – hvilket der også er!

Det er ikke et mesterværk, og den står ikke helt på egne ben endnu, da det blot er den første film, der for alvor etablerer helten i Marvels univers, men det er en helvedes god start, og jeg glæder mig til at se, hvordan Spider-Man fremover håndteres nu, hvor Marvel for alvor har tøjlerne igen. Tak for det, det har været påkrævet og er i særdeleshed godt for især figuren Spider-Man, der til tider har virket lidt træt i net-koderne!

4/6 filmkorn til Spider-Man: Homecoming