Wonder Woman (2017)

Wonder Woman (2017) | Atlas Entertainment | Directed by Patty Jenkins | 2017 | 141 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Wunderbar Wonder Woman!

Wonder Woman 2017 poster

Hvor stort set alle andre superhelte kæmper med både indre og ydre dæmoner er Wonder Woman herligt befriet for de indre af slagsen.

Wonder Woman er slet og ret godheden selv. Hun kæmper for de gode, mod de onde og taler lige ud af posen, når hun ser eller hører om menneskets uretfærdigheder – så som kvinders manglende stemme i en mandsdomineret verden i starten af 1900-tallet, hvilket der kommer en del intelligent kønssatire ud af.

I skikkelse af Gal Gadot, hvis udseende er både unikt og smukt, tror man på den unge pige, der efter sin opvækst på den isolerede ø Themyscira, pludselig befinder sig midt i 1. verdenskrig, hvor hendes lykkelige, beskyttede opvækst står i stærk kontrast til krigens gru og rædsler.

Wonder Woman kalder vores verden hæslig, men kaster sig ufortrødent ud i en kamp for menneskeheden. Uselvisk og godhjertet.

Med sit udgangspunkt i 1. verdenskrig skaber filmen en perfekt balance mellem det fantastiske og det virkelighedsnære. Krigens grusomheder pakkes på ingen måde ind og man føler med Wonder Woman, der med sine fordomsfri øjne ser verden som den vitterligt er. Mørk og ubarmhjertig med kun få solstrejf.

Har vi mennesker overhovedet fortjent at bo på denne jord? Ville det ikke være bedre om vi udslettede hinanden og lod nogle andre komme til?

Wonder Woman, hvis dæknavn er Diana Prince, er ikke i tvivl. Menneskeheden er værd at kæmpe for.

… I Patty Jenkins hænder er Wonder Woman ikke kun en vellykket superheltefilmatisering fra DC comics, men også en virkelig vellykket superheltefilm i det hele taget.

Actionscenerne er fantastiske, da der er noget på spil, som bryder med det sædvanlige hokus pokus i form af fremavlede vederstyggeligheder og superskurke med de mest besynderlige dagsordener.

Kemien mellem skuespillerne er glimrende, hvor især Chris Pine og Gal Gadot skal fremhæves, men også Danny Huston, som modbydelig tysk soldat, er herligt ond.

Bedst af alt er dog den velskrevne historie, der formår at bygge sine karakterer op, så man gider at holde med dem, ligesom filmens alvorlige kerne giver historien en nerve, som mange andre film i samme genre er fuldstændig blottet for.

Wonder Woman har noget så sjældent som et hjerte. En kvalitet jeg ikke har oplevet siden Superman fra 1978.

5/6 filmkorn til Wonder Woman (2017)

 Wonder Woman
(2017) on IMDb