Guardians of the Galaxy Vol. 2

Guardians of the Galaxy Vol. 2 | Marvel Studios | Directed by James Gunn | 2017 | 136 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Et mere vellykket mix.

Guardians of the Galaxy: Vol. 2 poster

Jeg var blandt de fem personer, som ikke var synderligt begejstret for Guardians of the Galaxy. Ikke mindst pga. den formulariske historie, som de brogede antihelte havde at gøre godt med, men mest af alt fordi den forudsigelige og banale humor prellede af på mig.

Cue vol. 2!

James Gunn som har skrevet og instrueret begge film har tydeligvis fået mere selvtillid efter den første films enorme succes, som på ingen måde var givet på forhånd. Filmen var faktisk lidt af et sats fra Marvels side. Måske de netop derfor spillede med alt for sikre kort.

… Vol. 2 strutter af fortælleglæde, iderigdom og en skarpere humor, der får lov til at stikke dybere og dermed er med til at udvikle karaktererne, som er filmens kerne.

Selv om der er fuld tryk på billede- og lydside glemmer Gunn nemlig aldrig, at det der gør Guardians interessant, i forhold til utallige andre Marvelfilm, er det kulørte hold af hovedpersoner.

Hvad enten det er Rockets utilnærmelighed, Draxs hudløse ærlighed, Nebulas søskendejalousi, Peter Quills faderkomplekser eller Groots manglende evner til at tage imod instrukser, så formår Gunn at videreudvikle sine karakterer på netop de baggrunde i selv de mest hektiske scener i filmen.

Det hæver Guardians of the Galaxy Vol. 2 over det sædvanlige bulder og brag, hvor man egentlig er bedøvende ligeglad med om heltene lever eller dør.

Og det er ikke fordi det skorter på bulder og brag. Det er der såmænd rigeligt af, og det er tilmed ualmindeligt godt lavet. Forskellen er bare, at jeg som tilskuer ikke sad i en katatonisk tilstand af lammelse, mens mine sanser blev bombarderet. Jeg fulgte rent faktisk med, fordi der i selv de vildeste scener hele tiden var noget af forholde sig til. En meget fin balancegang.

At man samtidig har valgt at caste selveste Kurt Russel er naturligvis et kæmpe plus for filmen. Russel, der har nydt lidt af et comeback her på det seneste, er perfekt valgt til rollen som Ego, som han formår at tilføje sin velkendte drengede charme, men også de nuancer som rollen kræver. Og så har han filmens sejeste rumskib. En funky, 60er-inspireret rumkapsel med den helt rigtige vibe. Groovy!

Guardians of the Galaxy Vol. 2 fortjener at blive en endnu større succes end Vol. 1.

5/6 filmkorn til Guardians of the Galaxy Vol. 2