The LEGO Batman Movie

The LEGO Batman Movie | DC Entertainment | Directed by Chris McKay | 2017 | 104 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Fuld turbo og sømmet i bund kun afbrudt af god humor og masser af ideer!

LEGO The Batman Movie poster

LEGO filmen fra 2014 var et kæmpehit, ikke mindst fordi den formåede – udover at være en kæmpemæssig reklamesøjle fra alle børns legetøjsfavorit – at være ekstremt sjov og faktisk også ganske dyb i sin historie, der havde mere på hjerte, end man umiddelbart skulle tro.

Jeg var vild med den, da den formåede at underholde alle aldre, fra barn til voksen, med humor til alle aldre. Især filmens brug af meta-kommunikation var genial, og popkulturreferencerne stod i kø.

Derfor var jeg også ret klar til at se Lego Batman filmen, og har set frem til den. Blev jeg skuffet? Nej. Blev jeg underholdt? Bestemt! Var den ligeså god som den første LEGO film? Nej, desværre, men tæt på!

Lego Batman filmens styrke er det kendte univers fra DC Comics og Warner Brothers, hvor figurer som Batman, Superman, Gremlins, King Kong og alverdens brogedes superhelte og skurke bliver luftet LEGO-style. Det er sjovt, det er anderledes, og fuldstændig ligesom den første LEGO film.

… Lego Batman filmens tempo er hæsblæsende fra første scene, man fristes næsten til at sige, at den ikke rigtig – undskyld – bygger ordentligt op, men bare kører på.

Det virker dog udmærket, og filmens metalag og humor er igen i top, med masser af sjove scener til selv de mindste børn.

Filmens plot handler om ensomhed, om Batmans sejhed koblet sammen med en sårbarhed over at komme for tæt på nogen. Det er er LEGO-take på en klassisk Batman-historie, og det håndteres fint her. Tempoet gør dog, at der ikke er lang tid til at fordybe sig, og det bliver til tider lidt for manisk med bulder og brag.

Filmens action og humor går i skøn forening, og det er en rigtig feel-good film med noget på hjerte – dog ikke så dyb og original, som den første, og bestemt ikke så jordnær, som den første viste sig at være.

Det gør dog ikke noget, det er en solid film, der giver et anderledes og ret tjekket syn på de superhelte og superskurke, vi troede vi kendte. LEGO laver åbenbart gode reklamer for deres produkter i form af ganske habile, sjove og underholdende spillefilm, og hvis man kan se bort fra den productplacement, filmene er udtryk for, i denne film suppleret med masser af æble, så tænker jeg at man med ro kan lade sig sænke ned i biografstolen og nyde filmens til tider hektiske og stærkt underholdende stil sammen med sine børn uanset alder.

4/6 filmkorn til The LEGO Batman Movie