Kæledyrenes hemmelige liv

Kæledyrenes hemmelige liv | Dentsu | Directed by Yarrow Cheney, Chris Renaud | 2016 | 87 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Sjov og opfindsom tegnefilm.

Kæledyrenes hemmelighed poster

Hvad mon dit kæledyr laver, når du ikke er hjemme. Sidder Fido trofast og venter foran døren til du sætter nøglen i? Er din kanin stadigvæk ved at gumle på den samme gulerod? Har din kat virkelig siddet og gloet på mennesker hele dagen?

Nix. Ingen af delene.

I Kæledyrenes hemmelige liv får vi nemlig et par sandheder at vide om vores kæledyr. Og de er ikke så lidt fantastiske. Og sjove.

Med en gennemgående munter tone, god historie og flot animation er Kæledyrenes hemmelige liv en af de bedre tegnefilm jeg har set i nyere tid.

… De mange forskellige dyr vi følger i en historie om venskab, farefulde opgør og kaningalskab er fint adskilte, så de hver især er mindeværdige.

Der er et par enkelte scener som fik den 4-årige til at skæve til mig, men ikke noget der for alvor skræmmer, da uhyggen hurtigt afløses af de mange skøre optrin, som filmen er fyldt med.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at der er blevet set et utal af youtube-videoer med diverse husdyr som forberedelse til filmens manuskript, der imponerer med mange sjove detaljer.

Der er i det hele taget en ganske god opfindsomhed i filmen, som er pacet perfekt og som hele tiden holdt min interesse fangen. Det er ikke alle tegnefilm man kan sige det om.

Der har været lidt sure opstød omkring historiens tætte bånd til Toy Story-filmene, hvor legetøj bliver levende, når deres ejere ikke er tilstede, men helt ærligt så betød det intet. Det giver tværtimod god mening, at fortælle historien med kæledyr, da de færreste ved, hvad deres dyr laver, når de er alene hjemme.

Kæledyrenes hemmelige liv er en fin lille film, der formår at underholde både store som små.

Og så er den herligt befriet for vammel Disney-musik 😉

4/6 filmkorn til Kæledyrenes hemmelige liv