Captain Fantastic

Captain Fantastic | Electric City Entertainment | Directed by Matt Ross | 2016 | 118 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Kaptajn “næsten” fantastisk.

Captain Fantastic poster

Det slår aldrig fejl. En film, der vil noget andet end det normale og hvis plot adskiller sig ved at være lidt kontroversielt og anderledes, får altid etablerede anmeldere til at falde i svime over, hvor fantastisk, utrolig og fremragende filmen er.

“Captain Fantastic” er en god film, det er jeg helt enig i. Viggo Mortensen spiller udmærket, det er jeg også enig i, ligesom jeg helt klart er vild med hans valg af film efter Ringenes Herre-trilogien. Her er en skuespiller, der kunne vælge hvad som helst, men som efterfølgende har lavet masser af indie-film, masser af anderledes film og som følger sit kunstneriske hjerte frem for sin tegnebog (der nok ikke mangler noget heller!).

Det skal han også have credit for, og denne film er en af Viggos bedre, helt klart.

… Der er tale om en hyggelig og hjertevarm film, der samtidig har masser på sinde, den vil fortælle.

Den fortælles langsomt og med en fin indlevelse fra skuespillernes side, og især de yngste af Viggos seks børn i filmen er både søde, sjove og mindeværdige. Generelt leveres der ret godt underspillet skuespil i filmen, der aldrig bliver melodramatisk og overfladisk i behandlingen af filmens plot, et plot der er ligeså simpelt, som problemstillingerne er komplekse.

Jeg var godt underholdt og nød de to timer i fulde drag, både skuespil, det fine plot og den gode historie med både følelse og indlevelse. Men jeg er ikke enig i, at filmen er så fremragende og fantastisk utrolig, som den er blevet gjort til.

Mange andre film har gennem tiden også portrætteret nøgterne og underspillede portrætter af ualmindelige almindelige mennesker, og nogle er altså lykkedes bedre, end “Captain Fantastic”, bl.a. “Little Miss Sunshine”, der var en fremragende fantastisk utrolig film.

“Captain Fantastic” er dog som sagt en ganske god film, og dens pointer er valide og poignante. Der er tale om en film, der vil noget andet, end det etablerede Hollywood normalt viser os, og det elsker jeg den for, ligesom jeg elsker dens varme feel-good-feel, uden at det bliver vammelt på noget tidspunkt.

4/6 filmkorn til Captain Fantastic