Independence Day: Resurgence

Independence Day: Resurgence | Stereo D | Directed by Roland Emmerich | 2016 | 120 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Ufatteligt kedelig rumbøvs!

Independece Day: Resurgence poster

​Da Independence Day blev en kæmpe succes i 1996 kom en fortsættelse naturligvis på tale. Manuskriptforfatteren Dean Devlin udarbejdede et manuskript, men der kom aldrig nogen film ud af det, da Devlin ikke syntes, historien var god nok.

20 år senere. Devlin er tilfreds. Fortsættelsen til Independence Day er en realitet. Og den var ikke værd at vente på.

Jeg ved ikke, hvordan det er lykkedes at lave en fortsættelse, der har kostet mere end det dobbelte af den første film, og som er så umådeligt meget ringere, uden at nogen har hevet i den intergalaktiske nødbremse.

Independence Day fra 1996 er ikke noget mesterværk, men blandingen af fantastiske, banebrydende effekter og en afsmittende begejstring fra skuespillere og crew skabte en skamløst underholdende popcorn-film.

Det modsatte kan siges om fortsættelsen, så det vil jeg hermed gøre.


Independence Day: Resurgence fra 2016 er et makværk, hvor blandingen af trivielle CGI-effekter og en manglende begejstring fra skuespillere og crew har skabt en ufattelig kedelig fjært af en film.

Humoren kikser konstant og afstedkom larmende tavshed i biografsalen.

Effekterne er tilforladelige, men kommer ikke i nærheden af wow-effekterne fra den første film, der gav et sug i maven og som dannede skole for mangt en actionfilm i årene efter.

Skuespillet svinger fra tåkrummende dårligt til middelmådigt. Selv Goldblum og Pullman kæmper forgæves med åndsvage replikker, og har svært ved at overbevise os om, at de rent faktisk tror på deres roller.

Karaktererne svinger fra intetsigende til pisse irriterende. Og jeg mener PISSE irriterende! Der er ikke én karakter man gider at holde med, men derimod en god håndfuld latterlige idioter, som de fæle aliens desværre ikke får taget livet af hurtigt nok.

Og så er der plottet, som har været 20 år undervejs. For fanden da, for en omgang uopfindsomt rod.

Dommedagsstemningen fra den første film er fuldstændig fraværende. Fortælleglæden er gået fløjten. Underholdningsværdien er helt i bund.

Independence Day: Resurgence er en af de seneste års værste, storbudgeterede Hollywood-film.

Jeg har sjældent kedet mig så meget.

1/6 filmkorn til Independence Day: Resurgence