Captain America: Civil War

Captain America: Civil War | Marvel Entertainment | Directed by Anthony Russo, Joe Russo | 2016 | 147 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Skuffende og lidt undervældende opfølger til den fremragende Winter Soldier.

Captain America: Civil War poster filmanmeldelse

Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen: Hollywood lider af kraftigt idefattigdom og manglende nytænkning. Marvels film (og adskillige andre i øvrigt!) er et godt eksempel på dette. Der er intet nyt under solen.

Superman slås mod Batman (DC) og Avengers slås mod hinanden (Marvel).

Pudsigt som alle tre film handler om det samme? Om at Superheltenes episke kampe mod superskurke bringer uskyldige i fare, at nogen bliver sure over det, nogen får dårlig samvittighed og alle de god slås, uden nogensinde at være i fare. Det er spektakel for spektaklets skyld!

Batman v Superman‘ havde gode toner, men var ikke særlig god.

Civil War er bedre, men aldrig helt oppe at ringe. Dialogen fungerer ikke, humoren kun i glimt og selvom actionscenerne er superintense og ganske forrygende flere gange, så virker filmen altså som om den ikke rigtig kan finde det rigtige tandhjul og pacingen og historiefortællingen lider under det.

Filmen handler i bund og grund om, at Avengers bliver splittet op pga. Captain Americas forhold til sin gamle barnddomsven Bucky aka. Winter Soldier, der i starten af filmen mistænkes for voldsom terrorrisme. Captain America vil redde sin ven, som han formoder er uskyldig og offer for en konspiration, mens Ironman på den anden side – pga. dårlig samvittighed – ønsker mere kontrol med Avengers, sig selv og verden omkring sig. De to ramler sammen og forholdet forværres yderligere pga. diverse personlige problemer.

… Det er fedt at se så mange superhelte på skærmen samtidig, selv Spider-Man dukker op, men filmen lider af metaltræthed, og især Robert Downey Jr. personificerer (ironisk nok!) dette!

Et andet problem er, at den føles som et oplæg til andre kommende Marvel-film som ‘Black Panther‘, reboot af reboot af Spider-Man, nye Avengers-film osv., og man føler sig faktisk lidt manipuleret til at sidde igennem den små 3 timer lange reklamefilm for kommende produkter.

Det er ikke en dårlig film, men den mangler altså nytænkning og bliver dermed kedelig i takt med at pacing svinger og dialogen svigter nogle gange. Man er underholdt 75% af tiden, men som samlet film virker den ikke, og dens forsøg på episke kampe bliver lidt for ufrivilligt sjove, når de to superheltegrupperinger tæver løs på hinanden i en grad, så jorden ryster, men uden at nogen af dem på nogen måde reelt er i fare. Faktisk griner flere af dem og kommer med komiske wisecracks til hinanden i kølvandet på de mange slag og spark.

Ideen er sjov, og den nye Spider-Man bliver sjov at følge, men igen må jeg sige, at jeg ønsker mere Winter Soldier og ‘Deadpool‘ end denne type historie, som vi har set SÅ mange gange efterhånden.

3/6 filmkorn til Captain America: Civil War