Zoolander 2

Zoolander 2 | Red Hour Films | Directed by Ben Stiller | 2016 | 102 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Zoolander 2 er ikke 15 års ventetid værd.

Zoolander 2 poster filmanmeldelse

Jeg var vild med Zoolander (2001), der med sin spydige og intelligente kritik af overflodssamfundet, modeindustrien og kendisdyrkelsen var særdeles underholdende. Det var en smart komedie om dumme mennesker med fantastiske popkulturreferencer og gæsteoptrædener af kendte mennesker.

Jeg så frem til denne 2’er, der har været 15 år undervejs. Mine forventninger var høje.

Og de blev ikke indfriet. Langt fra. Tværtimod, desværre!

Zoolander 2 er en kedelig, ligegyldig og forvirrende skrevet toer, der følger opskriften fra etteren, men hvor gæsteoptrædener, samfundskritik og “skægge” påfund ender som en uinspireret kliché og en gimmick-film, hvor intet rigtigt virker.

… Jeg grinede nogle gange undervejs, men det var bestemt ikke hovedreglen, og det skyldtes nok, at manuskriptet er så grotesk, at man nogle gange må lade sig rive med. Men lad mig slå fast; det er ikke en sjov film!

Der er tale om en fejlslagen mulighed, hvor superstjerner som Sting, Will Ferrell, Penelope Cruz, Kiefer Sutherland, Justin Bieber og flere andre mega-kendisser har lagt navn til en kæmpemæssig fiasko af en film, hvor man simpelthen ikke har villet bruge ordentlig tid på at lave et plot, der matchede etteren, hvor instruktionen fra Ben Stiller selv, der kører i tomgang som Derek Zoolander, er uinspireret og triviel.

Det er blevet en “klassisk komedie” af værste skuffe, hvor de “sjove” øjeblikke er så umorsomme, at man ikke rigtig forstår, hvordan det kunne gå SÅ galt med det oplæg etteren var, med det cast, der er i denne film, og især når man tænker på, at filmen har været 15 (!) år undervejs!

Zoolander 2 er faktisk relativt flot klippet, og der er gang i både soundtrack og kæk kameraførsel, men disse tekniske detaljer, der er filmens eneste positive elementer, kan ikke fjerne følelsen af, at man simpelthen spilder sin tid, sine penge og sit liv på en film, som det virker som om hverken instruktør eller manuskriptforfatter (Ben Stiller har en hånd med begge steder!) reelt har gidet arbejde ordentligt med.

Det er tydeligt, at skuespillerne har moret sig under indspilningen af filmen, men selv det kommer ikke rigtig ud til publikum, fordi filmen som håndværk er så ringe.

Øv, øv, øv, jeg elskede etteren, men toeren er simpelthen for ringe!

2/6 filmkorn til Zoolander 2