Trainwreck

Trainwreck | Universal Pictures | Directed by Judd Apatow | 2015 | | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Judd Apatow forsøger at fastholde momentum som en nyskabende kraft indenfor komediegenren, hvilket dog kun delvist lykkes!

Judd Apatow leverede med succeser som bl.a. "Superbad", "Knocked Up" og "40-year old virgin" m.fl. et nyt og forfriskende bud på, hvordan komedier skal skrives og udføres. Væk var de standardiserede romantiske komedier, hvor fald-på-halen-komik og pinlige situationer stod i kø for at "underholde", og i stedet fik vi sjove vedkommende film, hvor dialog, manuskript og ikke mindst skuespil var i højsædet. Der var tale om film, hvor dialogen var så sprød og rent faktisk troværdig, at den ramte plet og var rigtig sjov og underholdende. Samtidig med dette lykkedes det at fortælle en historie, vi kunne genkende os selv i og genkende.

Dette skete ikke mindst grundet valg af nye talenter som Bill Hader og Seth Rogen m.fl., der formåede at give liv til de bifigurer, der er hjertet i denne nye komediegenre.

Amy Schumer er en af USAs største upcoming komediestjerner lige nu. Hun har skrevet manuskriptet til "Trainwreck" og spiller selv hovedrollen. Hun leverer faktisk en flot og nuanceret præstation som den voksne kvinde, der stadig ikke er blevet voksen og som hutler sig igennem tilværelsen med sprut, dope og (usikker) og sex med mange forskellige på bedste teenagemaner. Filmen handler om at finde sin egen sti og komme videre, ind i voksenlivet.

… Manuskriptet er sgu meget godt, og der er adskillige gode scener undervejs, ligesom der er mange sjove underfundige og virkelig latterinducerende replikker.

Men filmen mangler lidt hjerte, den bliver tillige lidt corny undervejs, og visse scener virker simpelthen bare ikke ordentligt.

Filmens hjerte er på plads, og der er en god historie at fortælle på en sjov måde. Bifigurerne er også på plads, men de virker lidt underudviklede, ligesom brugen af rigtige sportsstjerner i rollen som dem selv virker lidt mere som en gimmick og mindre som en naturlig del af historiefortællingen.

Schumer er god, og hun spiller overfor et kendt "apatow-ansigt" i form af Bill Hader, der også er fin i rollen som den kejtede og skæve læge, Schumers figur falder for.

"Trainwreck" virker mestendels, men dens løse manuskript og uudviklede bifigurer gør, at den – sammenholdt med de fejlslagne nøglescener undervejs – ikke ender som en helstøbt komedie, men derimod mere som en række (til tider meget) sjove scener, hvor skuespillerne virker bedst, når de helt tydeligt har fået lov at improvisere deres replikker.

3/6 stjerner til Trainwreck