Maze Runner: The Scorch Trials

Maze Runner: The Scorch Trials | Gotham Group | Directed by Wes Ball | 2015 | 131 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Delvist vellykket mellemakt.

En trilogi der ikke er delt i fire, er allerede en god start når vi skal udsættes for en ny omgang young-adult fiction.

Da den første Maze Runner så dagens lys var det nemt at skjule sin begejstring. På overfladen endnu et Hunger Games rip off. Hvorfor?

Som den biograflemming jeg er, kunne jeg imidlertid ikke holde mig væk, og mine fordomme blev hurtigt gjort til skamme, da første del i Maze Runner-serien er en overraskende intens og spændende oplevelse, der i bedste Game of Thrones stil leverede en afslutning, som pirrede min nysgerrighed efter mere viden om Maze Runner-universet.

Min nysgerrighed er desværre endnu ikke blevet stillet, for selv om der lægges rigtig godt ud i "Maze Runner: The Scorch Trials", hvor mystikken fra etteren holdes i hævd og intensiteten er i højsæddet, så går det hurtigt ned ad bakke i hvad der må betegnes som en ufokuseret og lettere forvirrende fortsættelse.

Fortsættelsen til "The Maze Runner" bringer nemlig meget lidt nyt med sig, og havde svært ved at holde min interesse fanget. Især efter den første time og hen mod slutningen, der burde skærpe publikums appetit efter mere, men som allerede står svagt i min hukommelse.

Kritikpunkter som jeg tror hænger sammen med, at filmen er blevet hastet igennem pga. testpublikummets overraskende positive reaktioner på den første film i serien. En skam.

… Visuelt er "Maze Runner: The Scorch Trials" lige så imponerende som den første film, og langt hen ad vejen var jeg rimelig godt underholdt, men jeg savnede etterens klare, røde tråd og friskhed.

Problemerne begynder, når filmens handling viser sit redundante væsen og de unge hovedpersoners strabadser begynder at gentage sig – uden at det fører noget nævneværdigt nyt med sig. Det medfører en voldsom og larmende mellemfinale, der sjældent fungerer, og hvor vores unge helt og hovedpersons ønske om at finde ud af mere om sin egen fortid og organisationen WCKD (Wicked), er langt mindre pirrende end producenterne har lagt op til – og sikkert har håbet på.

Når alt kommer til alt er "Maze Runner: The Scorch Trials" altså en skuffelse. Et ujævnt underholdende mellemakt, som jeg håber bliver hevet op af en forhåbentlig bedre tredje del, som ikke er hastet igennem, og som jeg da absolut skal se, hvis altså ikke jeg har glemt det, når den har premiere i 2017.

3/6 stjerner til Maze Runner: The Scorch Trials