Klovn: Forever

Klovn: Forever | Det Danske Filminstitut | Directed by Mikkel Nørgaard | 2015 | 99 min. | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Lummer Forever!

Det er allerede 5 år siden at Frank og Casper fik os til at krumme tæer over pearl necklaces, usmagelige penisbilleder og beskidte pegefingre i den første spillefilm om de to sociopater og venner, der på kanoturen "tour de fiss" prøvede at overbevise Mia om Franks faderegenskaber.

5 år er gået. Frank er blevet far endnu engang, og Casper er om muligt blevet endnu mere egocentrisk end tidligere. Hvor Frank står midt i en konstellation af kone, bil og barnevogn, er Casper en fri fugl. Faktisk så fri, at han beslutter sig for at smutte til Los Angeles og skabe sig en karriere derovre.

Frank må gøre noget, for han vil ikke miste Casper. Mod Mias vilje tager han til L.A. for at blive genforenet med sin såkaldte bedste ven.

Historien i "Klovn: Forever" virker en anelse mindre konstrueret end den første film, der manglede lidt af det spontane, autentiske præg, som kendetegnede tv-serien.

… I "Klovn: Forever" følte jeg mig igen som fluen på væggen.

Der er ingen tvivl om at Casper og Frank giver sig 100% for Klovn-universet, og at de to herrer aldrig har været blufærdige. Det er de heller ikke i denne omgang, hvor de lever sig så meget ind i rollerne, og har skruet så meget op for karikaturerne, at de mange absurde scener og påfund må have fået en enkelt eller to til at rødme på settet.

Vi fik allerede en smagsprøve i traileren, hvor Franks ædlere dele er knudret ind i en drømmefanger, men også Casper stritter gevaldigt med talenterne i en grænseoverskridende, morsom scene, hvor han er inkognito i et Dan Turell-outfit, der emmer af lumre intentioner.

Og det bliver lummert. Og det ér sjovt.

Ingenlunde så raffineret og overraskende som de bedste afsnit af tv-serien, men det gør ikke noget. Den brede komik passer godt til biograflærredet, hvor de to komikeres fantastiske timing og mimik kommer til sin ret.

Der er i det hele taget rigtig mange gode grin i "Klovn: Forever", der ud over at introducere det mundrette begreb "kussetud" er en virkelig velfungerende komedie, der – pakket ind i en god, men lettere forudsigelig historie om venskab – minder os om, hvor befriende og vigtig den politisk ukorrekte humor er i disse puritanske tider, hvor det er svært at slå en skid uden at træde en eller anden minoritet over tæerne.

4/6 stjerner til Klovn: Forever