Ant-Man

Ant-Man | Marvel Studios | Directed by Peyton Reed | 2015 | 117 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Underligt underholdende film om mærkelig superhelt, der dog falder flot i tråd med Marvels efterhånden fantastiske og omfattende filmunivers.

Marvel kan åbenbart blive ved, for de har endnu ikke lavet en decideret stinker endnu, og der efterhånden op mod 15 film om superheltene, der kæmper for en bedre verden.

Da jeg hørte om Ant-Man tænkte jeg, det må være en joke. Kendte godt helten fra tegneserierne, men alligevel… Hvordan skulle det kunne være en helt, der kan matche personager som tordenguden Thor, det genmodificerede menneske Captain America eller den ikoniske tech-hero Iron Man?

Men det kan han!

… Filmen er formularisk – vi har set det hele før, især fordi origin-delen som vanligt fylder de første 2/3 af filmen. Men den er stærk underholdende, dejligt selvironisk og faktisk perfekt castet med stjerner som Evangeline Lilly og Michael Douglas i bærende biroller.

Filmen er ret intens fra start af, og den virker troværdig i sin opbyning af ant(i)-helten (pun intended!) Ant-Man, der med sin specielle dragt kan skrumpe og vokse som han vil, samtidig med han allierer sig med diverse myrer af forskellig art til løsning af sine opgaver.

Det lyder lidt dumt, men det er faktisk en ok præmis, filmen har. Den tager pis på sig selv og sit univers engang imellem, hvilket er befriende, og den er faktisk ret sjov. Paul Rudd gør det fremragende som Ant-Man, og hans komiske talent bruges fint uden nogensinde at blive fald-på-halen komik.

Der er tryk på fra start til slut og filmens spilletid er faktisk relativt tilpas. Der er ikke rigtig nogen overflødige scener, og filmen må siges at være ret helstøbt.

Den er dog, som nævnt, formularisk, og noget tyder altså på, at Marvel kan blive ved, men at de har lidt svært ved at forny sig, hvilket jo er en skam. Men med nye kræfter på vej i form af Fantastic Four i et remake, hvor Marvel – i modsætning til de to tidligere film om disse helte, der ikke virkede – kan det være, at det nye blod formår at sparke filmene op fra de efterhånden vanlige 4 stjerner til 5-6 stjerner.

Vi har set det hele før, plottet er særdeles velkendt med velkendte personager, og overraskelser er der få af. Til gengæld er det solid popcornunderholdning, der virker fra start til slut, og det gode håndværk gør, at man faktisk glæder sig til den nye Captain America film, hvor Ant-Man også er med.

Marvel-Universet har en ny stor/lille helt, lad os se, hvad der sker i fremtiden

4/6 stjerner til Ant-Man