Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron | Marvel Studios | Directed by Joss Whedon | 2015 | 141 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Marvel styrer fortsat udenom økonomisk og filmmæssig fiasko, selvom mørtlen begynder at revne nogle steder

Marvel har i sandhed skabt et monster!

Ikke blot i form af den grønne, kæmpe Hulk, der sammen med Captain America, Iron Man og flere andre superhelte igen er sidste bolværk mod verdens undergang. Udover Hulk er Marvel-filmatiseringerne ved at være et fænomen, der snart rammer 10 film, som skønt svingende kvalitet, indtjeningsmæssigt bestemt ikke har fejlet, og – må man sige – faktisk heller ikke har været decideret forfærdelige.

Dog må man sige, at den første Captain America film var lidt tandløs, den tredje Iron Man-film var for rodet og for ustruktureret plotmæssigt, mens den seneste Thor-film, nr. 2 i rækken, var et decideret makværk.

Den første Avengers-film var en kæmpe succes, og her på siden var vi også vilde med den. Joss Whedon, der med akkolader som ”Buffy” og ”Firefly” må siges at være en særdeles habil forfatter og instruktør, sad solidt i instuktørstolen og udførte sit eget fremragende, humoristiske og actionfyldte tegneseriemanuskript til ug med kryds og slange!

Det gør han for så vidt også med 2’eren, der fortsætter med masser af vilde actionscener, god velplaceret og velleveret humor og ikke mindst masser af tegneseriewow-faktor.

… Filmen fejler faktisk ikke noget, selvom plottet er tyndere end i 1’eren. Det er en underholdende film, og jeg kan nævne op til flere af actionscenerne, som er særdeles mindeværdige.

Det virker, det virker fortsat, men det virker også slidt, og vi har set det før.

Filmene begynder at virke lidt formulariske i deres udførsel : De glade helte er glade, verden trues, heltene presses, heltene vinder! Bevares, sådan er tegneserieuniverset, men den seneste Captain America film viste på forbilledlig vis, at det kan gøres anderledes og virke særdeles effektivt.

Jeg var godt underholdt af Avengers 2 : Age of Ultron, og jeg synes modsat mange andre anmeldere ikke, at plottet var for tyndt. Kunne godt lide James Spader som den kunstigt intelligente superandroidskurk, var pjattet med masser af humoren og synes som altid effekterne var i topklasse.

Men mørtlen er ved at være lidt for tør, revnerne begynder at vise sig, og man tvinges til at spørge sig selv, hvornår fundamentet ryger også, for så står Marvel med den første fiasko.

Hvorfor ikke bare sadle om og ændre lidt på koncepterne, så vi præsenteres for nyt og friskt materiale, dog med velkendte og elskede figurer, som skuespillerne helt åbenlyst nyder at spille?

4/6 stjerner til Avengers: Age of Ultron