Kingsman: The Secret Service

Kingsman: The Secret Service | Twentieth Century Fox Film Corporation | Directed by Matthew Vaughn | 2014 | 129 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Underholdende fra start til slut.

Jeg har ofte brokket mig over nyere James Bond-films meget alvorlige tone, hvor fokus på heltens indre konflikter får alt for meget plads i en filmserie, der er kendt og elsket for sine "larger than life"-skurke, som med nød og næppe får forpurret deres megalomane planer af den ultimative helt og storcharmør, James Bond.

"Kingsman: The Secret Service" er ikke blot en hyldest, men en kærlighedserklæring til Sean Connery- og Roger Moore-æraens James Bond-film, hvor fortælleglæden og underholdningsværdien transporterede publikum til en verden langt fra hverdagens trivialiteter og forudsigeligheder.

"Kingsman" er indbegrebet af cool. Som de stilige gentlemans i Kingsmans Secret Service er filmen 2 timers elegant legen med genren. Fyldt med referencer og hyldester til de film som startede det hele, og som "Kingsman" lægger sig velfortjent i kølvandet af.

Plottet er vanvittigt, men giver på underlig vis mening, og selv om skurkens planer er langt ude forstår man tankerne bag, men også hvorfor de skal stoppes.

… "Kingsman" træder ikke forkert en eneste gang. Dens mange referencer er intelligent udført og ofte er dialogen så sprudlende og velskrevet, at det nærmer sig det geniale.

En faldgruppe i genren er karakterer som ikke udvikles eller alt for tydeligt er dem filmen på et tidspunkt vil ofre. Ikke her. "Kingsman" har to hovedpersoner, som spilles elegant og frækt af henholdsvis Colin Firth og Taron Egerton, men filmens andre karakterer får også plads, hvor især Mark Strong gør en god og sjov figur, og Sophie Cookson er sød og troværdig, som en af de mange aspiranter til Kingsman Secret Service.

Actionscenerne er opfindsomme, til at følge med i og ultra voldelige på et tegneserieagtigt niveau. Og det er ikke kun fedt at se på, men flere steder også neglebidende spændende.

"Kingsman: The Secret Service" er en forbandet underholdende film, som allerede har tjent så meget, at en fortsættelse er på tale. Jeg glæder mig allerede, for det er lang tid siden, at en film i så overlegen grad har transporteret mig væk fra hverdagen.

Ultimativ eskapisme!

5/6 stjerner til Kingsman: The Secret Service