Taken 3

Taken 3 | Canal+ | Directed by Olivier Megaton | 2015 | 109 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

"Taken 3" kan ikke være andet end spild af tid.

Dette er ikke en anmeldelse, men en kort argumentation for, hvorfor du IKKE skal spilde tiden på at se "Taken 3". Forudindtaget? Ja! For sjov? Til dels. Vi mener faktisk at kunne gennemskue filmens manglende kvaliteter ud fra trailer, plotbeskrivelse og instruktør. Lad os komme i gang …

Mine forventninger til "Taken 2" var nok uretfærdigt høje, men hvem kunne vide, at Luc Besson og co. så hurtigt ville ødelægge alle tiders mulighed for at lave en ny, spændende actionfilm-franchise med den altid overbevisende Liam Neeson i hovedrollen.

“Taken" var en uhyre effektiv og spændende actionfilm, der overraskede alt og alle, da den kom frem – ikke mindst indtjeningsmæssigt.

Men så kom "Taken 2". Luc Besson og co. blev sløsede og pengegriske. Pierre Morel som med kyndig hånd havde instrueret den første “Taken" blev skiftet ud med den talentløse jeg-har-ikke-for-fem-flade-at-byde-på Oliver Megaton, og filmen fik en PG13-rating, så endnu flere kunne lokkes i biffen. Resultatet kan du læse om her.

… "Taken 2" tjente så meget – nok mest af alt pga. folks forventninger efter den første film – at vi nu skal belemres med "Taken 3". Og for at det ikke skal være løgn sidder dilettanten Oliver Megaton endnu engang i instruktørstolen. But why?!

"Taken 2" var så ubehjælpeligt dum, kedelig og amatøragtig, at det med samme hold bag kameraet kun kan ende galt. Jeg er med på, at den første “Taken" ikke er et decideret mesterværk, men dens kvaliteter som vellavet action B-film fornægter sig altså ikke.

Jeg forestiller mig, at "Taken 3" fortsætter, hvor "Taken 2" slap. Altså som en klodset klippet, ligegyldig omgang larm med et utal af eksplosioner og uengagerende actionscener blottet for opfindsomhed eller basal spænding. Dertil en ordentlig dosis utroværdige eller decideret dumme scener – som fx at smide håndgranater på hustage for at lokalisere helten :-/

Det irriterer mig, når Hollywood spytter generiske film ud, men at Luc Besson, som rent faktisk evner at lave fede film, på denne måde unytter folks velvilje og pengepung, det pisser mig decideret af. Lad os se om min kritik af filmen holder stik. Jeg tror det.

0/6 stjerner til Taken 3