Dumb and Dumber To

Dumb and Dumber To | Universal Pictures | Directed by Bobby Farrelly, Peter Farrelly | 2014 | 109 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Dummest!

Farrely-brødrenes CV er ikke imponerende. De laver generelt film, der leverer sjove trailers, men deres film tjener uforholdsmæssigt meget set i forhold til kvaliteten, herunder bl.a. med titler som ”Vild med Mary” og naturligvis 1'eren af ”Dum og dummere”.

En 1½ minuts trailer kan være sjov, fordi alt, hvad der er sjovt i deres film, kan opsummeres på den tid. Resten af deres film er tåkrummende, studendikos og udelukkende baseret på stupide gags, der leveres uden timing og hvis ordforråd som regel er dybt placeret på bunden af et lokum.

… Farrely-brødrenes film er ikke sjove, de er bare pinlige og det er sørgeligt at denne type film stadig kan trække tilskuere.

De havde muligvis forventet en endnu større succes, men faktum er at filmen havde en imponerende åbningsweekend i USA, så det er næppe sidste gang vi får de to idioter at se.

Carrey er en sjov mand, det fornægter sig ikke, og hans komiske timing og talent er bestemt til stede i filmen, men kun ganske få steder. Generelt overspilles filmen fælt af alle skuespillere, og det virker ikke engang som om de har det sjovt med at lave filmen. Filmen lugter af jagten på mere guld, og den virker mest af alt som en serie ”gags”, der er klippet sammen, og hvor kun et begrænset fåtal er sjove.

Kun ganske få gange griner man reelt, og ellers sidder man med knuder på sine tæer og græmmes over, hvor dumt et manuskript kan være og hvor ligegyldig og plat humor har lov til at være.

Filmen fortjener ikke mere omtale, lad den dø i stilhed og lad os i stedet glæde os til nye komedier i den ånd, der er kommet de senere år og lade denne genre af studendikos underholdning hvile i fred fremover.

1/6 stjerner til Dumb and Dumber To