The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 | Color Force | Directed by Francis Lawrence | 2014 | 123 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Stærkere og stærkere vokser det sig, fænomenet, der bare bliver bedre og bedre!

Endelig er det lykkedes Hollywood at blive stærke nok til at være interessante i stedet for blot at være grådige. Bevares, opdelingen af den sidste bog i ”Hunger Games”-trilogien til to film lugter lidt af pengemændenes hengemte tegnedrenge, men ”værket”, som Mockingjay part 1 er en del af, kan ikke længere afvises eller tilsidesættes som andet end helstøbt og vellavet topunderholdning for både unge, ældre og voksne.

Skuespillerne er faldet på plads i deres roller, nye roller udfyldes smukt og gedigent og plottet udvikler, udvider og funderer sig på fornem vis, med præcis den rigtige mængde drama, action, historie og humor. ”Hunger Games”-filmene fremstår som voksne ungdomsfilm, film der virker for teenagere og deres forældre.

… Det er fremragende science fiction, og denne tredje film i serien lægger perfekt op til det klimaks, vi har ventet på.

Jeg er stadig imponeret over, hvordan filmene udvikler sig i takt med deres personer, og jeg er glad for at Hollywood tør være mere voksne, og at de tilsyneladende følger bøgerne, også selvom de til tider kan være kompromisløse. Det er filmene nemlig også.

Der er en stor styrke bag produktionen bag disse film, og denne film er ingen undtagelse. Det er et slags mellemspil, men slet ikke ligegyldig af den grund, tværtimod. Filmene tager tid til at bygge deres plot op, og der er ingen ligegyldige eller trivielle scener, og selvom filmen gearer ned nogle gange, så er det klædeligt, og pacing og tempo virker sømløst med de få actionscener, der aldrig er overflødige.

Det hele spiller sammen, og jeg glæder mig som et lille barn til afslutningen på denne modne, intelligente og spændende filmserie, der for alvor har vist, at Hollywood er ved at få nosser, selvom de naturligvis stadig vil tjene penge.

5/6 stjerner til The Hunger Games: Mockingjay – Part 1