Dracula Untold

Dracula Untold | Universal Pictures | Directed by Gary Shore | 2014 | 92 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Blodfattigt bud på en genfortælling af Dracula-myten.

Dracula-universet, vampyruniverset, er dyrket til ukendelighed på både film og i bøger. Det er en historie, der aldrig rigtig mister sin appel, og Dracula-myten har sit helt eget liv og er klart den mest kendte af alle monstermyter.

"Dracula Untold" er ikke decideret dårlig, lad mig slå det fast. Men den er heller ikke rigtig god.

Der er bestemt gode takter, og historien er ganske effektiv til at starte med og giver en god indsigt i de følelser, figuren, der ender som den blodtørstige vampyrkonge, slås med. Vi ser ham som menneske, ser ham lide for sit folk og sin familie, og vi ser ham slås effektivt og voldsomt.

Vi ser transformationen, mødet med en ældgammel dæmonisk vampyr, der så at sige er vampyr-far til Dracula, spillet med vanlig kølighed af Charles Dance, der dog ikke har meget at arbejde med.

… Det er bestemt ikke uinteressant, men filmen lider stærkt under, at pacingen er helt ude af kontrol.

Filmen løber derudaf, og nøglescene afløser nøglescene i en film, der burde have varet 2-2½ time, men i stedet fyres af på 1½. Filmen og dermed plottet føles forhastet og forjaget, og selvom man til dels kommer ind under huden på især Dracula, så er resten af filmens figurer en-dimensionelle statister iblandt filmens – må man sige – effektive actionscener.

Det føles simpelthen som om filmens styrker og kvalitet er blevet efterladt på en kølig producers klipperumsgulv, og at der dermed kun består en forjaget skal af en film.

Det er ikke dårligt, man underholdes da undervejs, men det bliver aldrig rigtigt den genrefilm, den havde potentialet til at blive.

Det er IKKE ”Van Helsing” eller ”Hansel & Grettel”, det er den for professionel til, og den har som sagt meritter. De drukner bare i filmens overdrevne pace, og det en skam. Måske kommer der et directors cut, der retter op på det, men som filmen står nu må den nøjes med at være en ganske ligegyldig parentes i det samlede værk om Dracula, der igennem tiden er lavet.

3/6 stjerner til Dracula Untold