Magic in the Moonlight

Magic in the Moonlight | Dippermouth | Directed by Woody Allen | 2014 | 97 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Endnu en perle fra Woody Allens venstre hånd.

Selv når Woody Allen laver venstrehåndsarbejde er hans film langt bedre end størstedelen af det bras vi udsættes for i biograferne herhjemme.

Med "Magic in the Moonlight" har Allen lavet en let komedie. En genre han mestrer til fulde med sin evne til at skrive medrivende og overraskende dialog, som kan få selv den mest fesne eller rettere lille historie til at fremstå langt mere interessant end den egentlig er.

Til at vække den ofte vittige, maniske og velskrevne dialog til live har han en horde af Hollywoodstjerner, der kaster sig i grams for at kunne medvirke i hans film.

I denne omgang Emma Stone og Colin Firth.

Historien foregår i 1928. Et årti Allen elsker, og som vi også besøgte i den fremragende "Midnight in Paris".

Den dygtige tryllekunstner Stanley er blevet inviteret til Sydfrankrig, hvor en ung pige har imponeret det pænere borgerskab med sine clairvoyante evner. Evner som Stanley med sin nihilistiske tilgang til livet forventes at afsløre er rent fup. Men er de nu også det?

… "Magic in the Moonlight" er en herlig rejse tilbage til en tid, hvor verden befandt sig i et vakuum mellem to verdenskrige, og hvor folks uvidenhed omkring den forestående af disse medførte en afslappet tilgang til livet, hvor det handlede om at nyde – i hvert fald, hvis man havde tegnebogen i orden.

Historien er hyggelig, humoren underspillet og skuespillet som altid fremragende. Jeg tog mig selv i at tænke, at det her er en rigtig film, som de lavede dem i "de gode gamle dage".

Selvom om forholdet mellem Firth og Stone måske ikke er det mest overbevisende i filmhistorien er deres samspil så godt, at man bærer over med det og blot nyder Firths sarkastiske verdensanskuelser og Stones' charmerende væsen.

"Magic in the Moonlight" er en bagatel på Woody Allens imponerende film-CV, men som jeg indledte med at skrive er en bagatel fra hans side ofte at foretrække. Som vores hovedperson i filmen lod jeg mig velvilligt narre, og hoppede med på Allens romantiske løjer.

4/6 stjerner til Magic in the Moonlight