Lucy

Lucy | Canal+ | Directed by Luc Besson | 2014 | 89 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Luc Besson formår at balancere et spændende plot med lige dele action, sci fi og poesi.

Luc Besson har mange gode film på CV'et, bl.a. ”Det Femte Element”, der bestemt må siges at have en vis lighed med ”Lucy”. Hans film er altid præget af kombinationen af action, skæv humor og historier, der ikke altid ligner noget, man har set før.

”Lucy” har alt dette. Det er en spændende science fiction-film med masser af action og humor, der for sidstnævntes vedkommende generelt rammer plet på den franske instruktørs vanlige skæve vis.

Filmen handler om den almindelige partychick Lucy, der studerer i Kina. Hun blandes uforvarende ind i en brutal narkorings narkotrafik, og da noget går galt med et eksperimentalt stof, får hun evnen til at få adgang til større dele af sin hjerne med kraftige evner til følge såsom hjernekontrol, telekinesis og lignende superhelteevner.

Men filmens action og humor er faktisk sekundært i forhold til filmens centrale plot, nemlig spørgsmålet om menneskets udvikling, vores evner, vores frie vilje, vores frermskridt, vores fejltagelser og vores fortid og fremtid. Filmen stiller det filosofiske spørgsmål : ”Hvad vil vi bruge alle vores evner til? Hvad vil vi gøre med vores fremtid?”.

… Filmen er skarpt pacet med en fremragende krydsklippende stil, og filmen dvæler aldrig ved sig selv eller bliver belærende eller triviel.

Bevares, plottet er sgu lidt søgt og noget vås, men alligevel virker science fiction-delen perfekt. Dette skyldes ikke mindst filmens skarpe fokus på den filosofiske nærmest poetiske del, der gør at filmen står ud fra andre film med samme tema (hjernen udvikles, hvad kan man så…”).

Jeg var rigtig underholdt og med stjerner som Morgan Freeman og altid smækre (og bevares, dygtige!) Scarlett Johansson, i de bærende roller, rammer den franske mesterinstruktør plet med sit poetiske science fiction-actionbrag og beviser endnu engang, at han formår at lave film, der er både anderledes og lidt artsy, uden at gå ned på hverken pacing eller plot.

Hold i øvrigt øje med en skarp Pilou Asbæk i en lille men ganske underholdende (og kort!) birolle i starten af filmen 😀

5/6 stjerner til Lucy