Into the Storm

Into the Storm | Broken Road Productions | Directed by Steven Quale | 2014 | 89 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Bygninger, køretøjer og flyvemaskiner kastes manisk rundt i en film, der aldrig bliver andet end en storm i et glas vand.

Jeg var vild med traileren.

Endelig en katastrofefilm, der så ud til at være netop det, medrivende action med dramatiske effekter uden det store melodrama ved siden af.

Sådan skulle det ikke være – øv!

De sædvanlige stereotype figurer stod i kø for at belemre lærredet. Fra teenagenørden, der vil score den smukke jævnaldrende. Teenagerne som kæmper med forholdet til deres far, der grundet moderens død passer butikken selv, men har vanskeligt ved at relatere til sine sønner. Den skurkagtige vovehals, der bliver god til sidst. kærlighedsaffæren mellem de to hovedpersoner. Osv. osv. osv.

… Det er så formularisk, så kedeligt, så ligegyldigt, at man fra ca. 4 minutter inde i filmen, der i øvrigt skizofrent skifter mellem ”found footage”, håndholdt og almindelig kameraarbejde, mister interessen for det, der foregår på lærredet.

Ikke mindst for de 1-dimensionelle figurer, filmens manuskript fornærmer os med løbende.

Der er points for effekterne, de er vilde, og der løj traileren ikke. Det er superrealistisk lavet og man føler virkelig at stormen er en farlig modstander, der har altødelæggende karakter og er særdeles dødelig.

Men plottet er så tyndt, at det slet ikke kan engagere. Man keder sig og efter noget tid bliver effekterne også kedelige. Når den ene tåkrummende replik efter den anden leveres af de middelmådige skuespillere, må man erkende, at ”Into the Storm” ikke rigtig kommer op på katastrofe-klassikere som ”Towering Inferno” og ”Titanic” (ved godt, den også har visse mangler, meeeen!).

Den er LANGT fra, og det er en af de filmoplevelser jeg ville ønske, var blevet blæst ad h. til, inden jeg overhovedet satte mig ned.

Fornærmelig dårlig, fuldstændig ligegyldig og helt og aldeles spild af tid.

1/6 stjerner til Into the Storm