3 Days to Kill

3 Days to Kill | 3DTK | Directed by McG | 2014 | 117 min | Taiwan:101 min | 123 min (Extended Edition) | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

3 Days to Kill er usædvanligt dårlig.

Luc Besson har nået et nyt lavpunkt med “3 Days to Kill”, hvor Kevin Costners star quality alene ikke kan redde årets indtil videre dårligste film.

Det starter nu ellers meget godt, med en ganske effektiv åbningsscene, hvor den aldrende agent Ethan Renner viser at han slår en proper næve og forstår at håndtere et håndvåben. Vi lærer samtidig, at han har en forsømt datter, som han forsøger at ønske tillykke over telefonen mens kuglerne fyger om ørene.

Efterfølgende går det kun ned ad bakke. McG, som har instrueret, har ikke begreb om, hvad det er for en film han har med at gøre. Er det en komedie, et familiedrama, en spionthriller eller en unødigt voldelig actionfilm? Alle ingredienserne er der nemlig, men de hænger på ingen måde sammen og giver da slet ikke mening.

Humoren er pinligt dårlig. Musikken der understøtter de humoristiske optrin ligeså.

… De sentimentale møder mellem far og datter er sovset ind i sødsuppemusik og de klicheprægede optrin, der skal vise, at farmand er der for sin datter, er ikke ligefrem skrevet med fornyelse for øje.

Kevin Costner gør det såmænd ganske godt, og det samme gælder hans datter spillet af Hailee Steinfeld. Amber Heard er derimod ulideligt kikset, som den kolde CIA-agent Vivi Delay, der orkestrerer Ethans sidste job, hvor gevinsten er et prototypeserum, der måske kan give Ethan nogle flere måneder at leve i. Han er nemlig dødeligt syg af kræft og øjner chancen for et lidt længere liv, som han vil spendere med datteren.

“3 Days to Kill” en af de dårligste film jeg har set i lang tid.

Den er uoriginal, umorsom, usammenhængende og i den grad ulideligt kedelig.

Det ved jeg, du kan gøre bedre Costner.

1/6 stjerner til 3 Days to Kill