The Amazing Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2 | Marvel Enterprises | Directed by Marc Webb | 2014 | 142 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Ujævn opfølger til rebootet franchise starter stærkt og ender med for meget bulder og brag.

Hollywood mangler da i den grad fantasi efterhånden. Det blev helt klart, da den ellers succesfulde Spider-Man-trilogi af Sam Raimi, der i øvrigt indspillede millioner af dollars, blev rebootet ganske få år efter den tredje film i serien.

Nu skulle Spider-Man, der blev tilføjet et ”Amazing” til titlen, spilles af en anden, Grønne goblin af en anden og Gwen Stacy af en anden. Der skulle også en anden instruktør til og så gentog man stort set plottet fra de tidligere film.

Bevares, jeg må sige, at den første trilogi aldrig har været min kop the, men det stod jeg ret alene med, og derfor virkede det bare som en massiv pengemaskine at gentage det, der lige havde været, for at presse yderligere dollars ud af konceptet og rettigheden, som Sony grisk holder fast i overfor Marvel, der nok siden har fortrudt salget af såvel retten til Spider-Man OG X-Men til andre studier, før Marvel vidste, at de var bedst til at lave film med deres elskede figurer.

Den første ”Amazing Spider-Man” var faktisk et bedre bud på helten. Strammere plot, bedre casting og en mere voksen instruktion gjorde, at den første film var underholdende, selvom den stadig føltes som en gentagelse i store dele.

… Med "The Amazing Spider-Man 2" får vi mere af det samme. Mere som 1'eren, mere som de oprindelige tre og flere skurke. Genkendelighed, konformitet og ikke mindst kedsomhed!

Det virker i starten, og Electro – strømførende superskurk i form af Jamie Foxx, der gør det rigtig godt – virker godt som skurk (og vi har ikke set ham før!).

Men filmen tror ikke rigtig på sig selv, det er jo en 2'er, så den smider lige ”Rhino” (en spildt Paul Giamatti) og ”Green Goblin” ind i folden, for good measure.

Efter ca. halvejs ryger det rolige og faktisk interessante plot ud til fordel for en masser bulder og brag, og selvom filmen stadig er mere voksen i sin stil (set i forhold til de første 3 film), så virker den stadigvæk som en gentagelse af noget, der allerede er lavet.

Så, Sony, sælg rettighederne tilbage til Marvel og lad dem genrejse deres helt i samme kategori som Avengers, Iron Man og den seneste Captain America, og lad os så få lidt mere fantasi fra Hollywood.

Der MÅ være nogen i Hollywood, der kan tænke selvstændigt og kan indse, at filmmediet har brug for mere end gentagelser, CGI, biljagter og eksplosioner. Jeg tror faktisk også, at der kan tjenes penge på originalitet, men det er selvfølgelig et gæt – indtil videre har Hollywood valgt at satse på det ”sikre”. Det er måske en klog forretningsmæssig disposition, men interessant bliver det altså sjældent.

Og slet ikke, når man lige har set det hele før – så keder man sig faktisk lidt, selvom både instruktion, skuespil og plot er ok.

Stram op!

3/6 stjerner til The Amazing Spider-Man 2