Frost

Frost | Walt Disney Animation Studios | Directed by Chris Buck, Jennifer Lee | 2013 | 102 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Disney imponerer med visuelt overrumplende IS-eventyr med både bid, humor og masser af catchy show-tunes!

Disneys opkøb af Pixar har ikke betydet en reel nedgang i kvaliteten i deres fælles produktioner, men DIsney har bl.a. med filmen "Flyvemaskiner" vist, at de på det seneste har lidt svært ved at lave reelt interessante film på egen hånd. "Flyvemaskiner" har dog fyldt godt i Disneys kasse i form af en massiv merchandising kampagne og relativt gode billetsalg, selvom kvaliteten af selve filmen efterlader lidt at ønske!

Men der er undtagelser, og "Frost" er bestemt en af dem!

Den ligner en Pixarfilm, men den lyder som en Disneyfilm – og det virker ret godt!

Filmen handler om det unge søskendepar Anna og Elsa, prinsesser af et disneyfiseret lykkeligt eventyrland, hvor Elsa står til at arve tronen. Hun har dog en hemmelighed, hun har en magisk evne der gør, at hun kan kreere frost med sine hænder, frost, is og kulde, desværre oftest uden kontrol. Det forårsager en ulykke mens pigerne er små, der gør at hendes forældre, det rare konge og dronningepar, er nødt til at fjerne hukommelsen fra lille Anna om sin sstoresøsters evner, samtidig med, at Elsa må leve isoleret og alene. På hendes 18-års fødselsdag skal hun arve tronen efter sine forældres tragiske død, og et skænderi med Anna resulterer i, at hele landet efterlades indsvøbt i is.

… Dejligt eventyrplot, masser af humor og skønne figurer gør, at det bliver et hæsblæsende eventyr med masser af sjove påfund undervejs.

Jeg kan fremhæve det sjove rensdyr og især den fantastisk sjove snemand, der længes efter sommeren uden helt at realisere, hvad sol og varme vil gøre ved ham. Han især bidrager til den gode stemning i filmen, og hans påfund og (idiotiske) handlinger er sjove på den ægte og dybtfølte måde.

Jeg kan fremhæve den gode musik – det er her, Disney for alvor kommer ind i billedet (udover at bidrage med hele to nye prinsesser til deres i forvejen allerede ret fyldte repertoire!). Musikken er catchy og skøn at lytte til, og filmen er faktisk en del mere musical-agtig end de seneste Disney-film. Det klæder den godt, og det virker fint!

Men det jeg må fremhæve som filmens helt klare force, er dens look. Aldrig før har is, sne og kulde set så smukt ud på film. Filmens billedsprog er fremragende og lys, farver og former blandes sammen og danner en skøn og smuk ramme om filmens præmis, en ramme, der faktisk formentlig ser smukkere ud i 3D.

Jeg var vildt imponeret over det visuelle indtryk, og sammenholdt med den dejlige musik, det gode plot og masser af god humor, der både indeholder falde-på-halen komik og mere subtil humor, så har Disney med "Frost" lavet en af deres bedre film i årevis. Og de har bevist, at de har lært af Pixar både hvad angår stil og indhold, men også hvad angår den humor "Frost" faktisk mestrer.

En dejlig film for børn i alle aldre og ikke mindst en skøn oplevelse musikalsk, også for os voksne.

5/6 stjerner til Frost