The World's End

The World's End | Relativity Media | Directed by Edgar Wright | 2013 | 109 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Spøjs pseudo 3'er forsøger uden stor succes at følge op på den semivellykkede ”Shaun of The Dead” og den sjove ”Hot Fuzz”.

Skæve vinkler og spøjs humor er varetegn for instruktøren Edgar Wrights seneste film.

”Shaun of the Dead” var en spoof på de mange zombiefilm der dengang rullede over lærrederne, og den fungerede til dels som et skævt bud på genren. Holdet af skuespillere hyggede sig tydeligvis med at lave filmen, hvis manuskript dog ikke var stærkt nok til at holde hele vejen igennem.

Skuespillerne fik en ny chance med ”Hot Fuzz”, der var et skævt bud på en gyserfilm med kultister og ofringer. Den var sjov, rigtig sjov, og både humor og actionscener fungerede godt sammen. Igen hyggede skuespillerne sig, så man fik følelsen af, at de nu var så tæt på at ramme genre og stil, at den tredje film i Cornette trilogien, ”The World's End” kun kunne underholde.

Det holdt desværre ikke helt!

”The World's End” starter skam rigtig sjovt med et underholdende tilbageblik på en teenagegruppe i deres storhedstid, hvor de forgæves forsøger at gennemføre deres lille provinsbys famøse pubcrawl kaldet ”The Golden Mile”. 12 pubber med ”The World's End” som endestation.

… Ungdoms kådhed, storhed og følelsen af udødelighed er fantastisk ramt i filmens indledning, der lægger flot op til springet 20 år senere, hvor den nu fallerede konge Gary King – det hedder han – forsøger at samle stumperne op af sit ødelagte fordrukne liv.

Kings tanke er at samle den gruppe af teenagedrenge, som han var ubestridt leder af dengang, men som han nu har mistet kontakten til fordi de er rykket videre med deres liv, mens han har siddet fast i fordums storhed siden. Kings mål er at gennemføre ”The Golden Mile” med drengene, men aftenen forløber ikke, som de regner med.

Verden invaderes af robotter, som de fem barndomsvenner må tage kampen op imod, imens de ihærdigt forsøger at gennemføre "The Golden Mile".

Faktisk er det lidt synd, at filmen en tredjedel inde i handlingen skifter til filmens reelle plot, science fiction-delen, fordi filmen her mister både fokus og fodfæste.

Den første tredjedel er sjov og med fine portrætter af de fem hovedpersoner og deres indbyrdes frustrationer og følelser. Simon Peggs portræt af Gary King som falleret helt er spot on, ligesom filmens portræt af de øvrige fem voksne, der forsøger at genskabe ungdommens glæder og fortrænge dens sorger, også er ganske vellykket.

Da robotterne gør deres indtog, bliver filmen langtrukken og over the top på en måde, der ikke fungerer. Actionscenerne er sjove nok i starten, men efterhånden som der bliver flere og flere, mister man interessen.

Det er faktisk synd, for man føler, at der var en underholdende og hjertevarm historie at fortælle, hvor man bliver snydt for slutningen.

Manuskriptet mangler fokus og plottet er simpelthen for tyndt til at holde filmen sammen. Lidt lige som ”Shaun of the Dead”, selvom ”Shaun of the Dead” er mere vellykket.

Det samlede indtryk bliver aldrig mere end middelmådigt og filmens slutning – selvom den faktisk er meget cool og i tråd med de apokalyptiske film den spoofer – virker mere som en lettelse end en ærgrelse over at filmen ikke fortsætter!

3/6 stjerner til The World's End