The Heat

The Heat | Twentieth Century Fox Film Corporation | Directed by Paul Feig | 2013 | 117 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

The Heat er ikke sjov.

Der bliver bandet og svovlet. Hoppet og danset. Nikket skaller og skudt. Skubbet og puffet. I et væk. Og det er overhovedet ikke sjovt.

"The Heat" er en såkaldt umage par-komedie. Dem har vi set et par stykker af. Især op gennem 1980'erne, hvor jeg da husker nogle enkelte af dem som vellykkede.

Sandra Bullock er den stive FBI-agent, der mod sin vilje skal samarbejde med den street smarte politibetjent Mullins spillet af Melissa McCarthy. To skuespillere sat sammen for at skabe dynamik og spænding i det papirtynde plot.

Efter 5 minutter er det løb kørt. Bullock bliver aldrig sjov som den stivnakkede regelrytter, og det samme kan siges om Melissa McCarthy, hvis snakketøj tydeligvis skal forestille at være filmens trumfkort. Hun er bare ikke det der minder om sjov. Blot trættende og irriterende.

… "The Heat" er 30 år for sent på den til for alvor at chokere med sin blanding af rå vold og rapkæftet dialog. Alt for sent!

Filmen er såmænd skarpt klippet og McCarthys komiske timing fejler intet, men hvad nytter det, når materialet hun har at arbejde med er så uoriginalt og fortærsket, at selv Eddie Murphy ville have afslået manuskriptet – og han er på sine gamle dage ikke ligefrem kræsen med sine roller.

Det hovedsageligt kvindelige publikum i salen morede sig nu ellers kosteligt – ligegyldigt hvad filmen smed i hovedet på dem af falde-på-halen-komik og bandeord. Det var lidt lige som at sidde blandt et sitcom-publikum, der af en overkæk assistent får at vide, hvornår der skal grines. Pudsigt.

Jeg trak da på smilebåndet et par gange, for der et par gode jokes på bekostning af en albino, men ud af en spilletid på næsten 2 timer er det ikke ligefrem en imponerende bedrift.

"The Heat" er blevet en kæmpe succes i USA. At dømme efter de førnævnte kvinders latter i salen muligvis også i Danmark. Jeg håber, at jeg med denne anmeldelse har gjort mit for at det ikke sker.

2/6 stjerner til The Heat