Red 2

Red 2 | Summit Entertainment | Directed by Dean Parisot | 2013 | 116 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Tilforladelig, men ligegyldig 2'er mister fodfæstet undervejs og ender som en bagatel.

Den første var underholdende. Det var sjovt at se aldrende stjerner sammen i et ensemblecast, der bestemt var pudsigt, om ikke andet. Bruce Willis og Hellen Mirren er ikke normale partnere på film, og især Mirren legede med sin rolle, som hun var uvant i, men som hun indtog i kraft af sine ubestridelige evner som skuespiller.

Nu er der kommet en to'er. Og den er da sjov nok, skuespillerne morer sig fint nok, og der er da en (vis) kemi mellem dem.

Det er tydeligt, at filmen er baseret på tegneseriegenren, og det kommer både til udtryk i actionscenerne, den stil filmen generelt har og den generelle tone i filmen.

… Der er gode og sjove scener undervejs, men filmen vil utrolig gerne vise os et hold af skuespillere, der bare hygger sig og nyder "legen" med hinanden. Den vil det så meget, at den bliver selvfed og dermed ret uinteressant.

Selvfedheden tager til, efterhånden som filmen nærmer sig afslutningen, og uden at sige for meget, er der ikke mange ting i det tynde manuskript og plot, der kommer bag på tilskueren. Bevares, det behøver der jo heller ikke at være, men det er som som holdet bag har tænkt, at bare det sjove i at samle de gamle igen er nok. Det er det bare ikke helt.

Ligesom "The Expendables" forsøger "Red 2" for hårdt, og hvor "The Expendables 2" formåede at tage pis på sig selv, sin genre og sine skuespillere, så kører "Red 2" videre i sporet fra 1'eren, hvor pensionisterne er sejere end alt, de møder – og i øvrigt irriterende altid 2 skridt foran.

Nye ansigter som Anthony Hopkins lyser op, men samlet set er der tale om en middelmådig actionkomedie, som 80'erne var fyldt med, og tilmed en af slagsen, der er så selvfed, at man faktisk bliver ret træt af at se på skuespillerne more sig.

Men med det sagt, så er den mildt underholdende, der er gode actionscener undervejs, og humoren rammer plet nogle gange. Så alt i alt er det en film du godt kan se, hvis du bare kan ignorere selvfedheden!

3/6 stjerner til Red 2