Grabbers

Grabbers | Forward Films | Directed by Jon Wright | 2012 | 94 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Sjov ide er ikke nok til at bære en hel film.

Sommetider hænder det, at jeg ser en film, som egentlig ikke er specielt god, men hvor der er lagt så meget sjæl og kærlighed bag, at jeg ville ønske, at jeg kunne give den en bedre karakter. Som du sikkert allerede har regnet ud, er "Grabbers" en sådan film.

En klassisk monster-B-film med en klassisk åbningsscene, hvor vi naturligvis ikke får monsteret at se, men hurtigt kommer i den rette stemning, da nogle fiskere på åbent hav bliver grebet en efter en, og spist af noget man fornemmer er stort, vist nok kommer fra det ydre rum og tydeligvis er sultent efter mere.

Ny setting. En fiskerby på Irlands kyst. Den kvindelige politibetjent Ruth skal ferieafløse i 14 dage. Som makker får hun den fordrukne, men charmerende Richard. De to aner hurtigt uråd efter en række mystiske hændelser og får i samarbejde med nogle få indviede stablet en vanvittig plan på benene, som skal tage livet af det blodtørstige monster, der ikke overraskende er kravlet op på land. Og det er her, at "Grabbers" skiller sig ud i forhold til mængden af lignende film, for hvad ligger mere lige for end at armere en Irer med alkohol i kampen mod et udenjordisk monster?! Nej vel. Heldigvis for den lille fiskerby er monsteret nemlig stærkt overfølsomt overfor blod med en høj alkoholpromille, og det findes i rigt mål blandt byens indbyggere.

Mere vil jeg ikke skrive om handlingen, for der er faktisk ikke meget mere at skrive om. Historien er enkel, som den bør være.

… Hvad der gør "Grabbers" interessant er de to charmerende skuespillere i hovedrollerne.

De har ikke alene en god kemi, men gør filmen seværdig i forhold til lignende lavbudget-genrefilm, hvor man ofte må tage til takke med ligegyldige og stereotype helte. Den fordrukne Richard nærmer sig klicheen om den afdankede politibetjent, der vågner op til dåd, men er en anelse mere nuanceret end man er vant til, mens Garda Lisa Nolan imponerer som Ruth, der udover sin elskværdige person leverer en fandens god brandert.

Monsteret er flot lavet og gennemført ækelt når det angriber et ædrueligt offer. Måden at bekæmpe monsteret er uden tvivl sjovt tænkt, men fik ikke helt så mange grin ud af mig, som jeg tror, der er lagt op til – og som jeg havde forventet. Fulde irere kan altså ikke bære en film alene. Så jeg kedede mig lidt.

På trods af de gode intentioner, de sympatiske skuespillere og filmens høje produktionsværdi hæver "Grabbers" sig altså ikke over det middelmådige og forudsigelige, men hatten af for det ihærdige forsøg og den delvist originale ide, som burde have haft noget mere at støtte sig op ad.

3/6 stjerner til Grabbers