Side Effects

Side Effects | Di Bonaventura Pictures | Directed by Steven Soderbergh | 2013 | 106 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Side Effects er en effektiv, men rutinepræget thriller med enkelt fine twists undervejs.

Thrillers fra Hollywood er en metervare, der er lavet alt for mange gange. Oftest virker de ikke helt, fordi de simpelthen er for hurtigt lavet, håndværket er for dårligt eller plottet fænger ikke.

Med "Side Effects" har Hollywood leveret en af de bedre thrillers, dog ikke uden skønhedsfejl undervejs.

Filmen har store stjerner som Jude Law og Catherine Zeta-Jones på rollelisten, og de leverer også ganske udmærkede præstationer.

Filmen handler om en ung kvinde, Roony Mara, der lider af depression, fordi hendes mand Martin, spillet helt anonymt af Channing ”min overkrop er mit bedste kort” Tatum har siddet i fængsel i 5 år for insiderhandel. For at tøjle depressionen, især i forbindelse med, at Martin løslades, går hun i gang med en ny psykiater, Jude Law, der forsøger sin med diverse anti-depressiver. Uheldigvis har disse piller ganske voldsomme bivirkninger på kvinden, der oplever alt fra manglende sexlyst, søvngængeri og på et tidspunkt voldelige tendenser, idet hun under en søvngængerepisode stikker Martin ned og dræber ham, uden – tilsyneladende – hukommelse om episoden.

Filmens plot er faktisk ganske interessant, og undervejs skifter filmen dramatisk spor på en måde, der sørger for, at man ikke falder af undervejs. Filmen bevæger sig slagent, men relativt effektivt frem mod klimakset, der ligger langt fra den film, man tror man så i starten.

Jeg synes filmens stærke sider er plottet og skuespillet fra Jude Law og Mara, mens den nogle gange er lidt træg og til tider også lidt forudsigelig.

Uanset hvad, så var jeg ganske underholdt, undervejs særdeles godt, men den mangler lige de sidste 10% for at komme op på 5-6 stjerner, og derfor ender vi på en 4'er – ganske udmærket, men ikke en film, der bliver hængende på nethinden.

4/6 stjerner til Side Effects