Warm Bodies

Warm Bodies | Summit Entertainment | Directed by Jonathan Levine | 2013 | 98 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Tro, håb og zombier.

"Warm Bodies" fortæller en velkendt historie i temmelig anderledes rammer. Verden som vi kender den eksisterer ikke længere. Den er overrendt af zombier og det der er værre; de såkaldte bonies, som er brutale skeletlignende væsener, der om muligt er endnu mere behovsstyrede end de klassiske zombier.

Blandt de klassiske zombier finder vi teenageren R, som af en eller anden mærkelig grund er i stand til at tænke og kommunikere. Kommunikere er måske så meget sagt. Han formår at grynte og sige et par enkelt ord til sin bedste zombieven, når han ikke bruger tiden på at vandre hvileløst rundt – som zombier nu gør – med dårlig holdning, uren hud og hjerne mellem tænderne. Når han og de andre zombier bliver sultne, går de i samlet flok på jagt efter frisk menneskehjerne.

Det er på en sådan jagt, at R møder menneskepigen Julie og noget tændes i ham. Han føler en større trang til at beskytte Julie end at æde hendes hjerne og hjælper hende med at flygte fra de andre zombier. Julie ved endnu ikke hvilke tanker der gemmer sig bag R's skræmmende ydre og ønsker mest af alt at skyde hovedet af ham – hvis hun da ikke var løbet tør for kugler. Trods dette bliver hun fascineret af den hjælpsomme zombie, der på en måde er mere menneskelig end de mennesker hun omgåes i den beskyttede lejr, hvor kampen mod den udefrakommende trussel har slidt på de menneskelige værdier.

… En fin omend ikke videre subtil hentydning til den verden vi lever i, hvor enhver er sig selv nærmest og solidariteten har lidt et knæk.

I modsætning til de to fejdende familier i "Romeo og Julie" står slaget i "Warm Bodies" mellem zombier og mennesker, der som i den klassiske historie er uvidende om de to teenagere R og Julies møde. Trods deres forskelligheder og tilknytning til hver sin kæmpende lejr lærer de to hinanden at kende og gennem deres venskab opstår et nyt håb for menneskene og zombierne, der i kampens hede har glemt, hvad det vil sige, at elske og holde af og at det at være anderledes ikke nødvendigvis gør dig til et dårligt menneske – med mindre du selvfølgelig er en bonie, for så er det eneste rigtige en kugle for panden!

"Warm Bodies" bygger på en sød tanke, der langt hen af vejen fungerer rigtigt godt. Allegorierne er klare og tydelige og teenagedramaet fungerer indenfor rammerne. Især fordi de to hovedpersoner har en god kemi og begge er ganske charmerende og velspillende.

På trods af nogle få døde punkter i starten er "Warm Bodies" en forfriskende anderledes film, der i det store hele underholder fint, og som især hen mod slutningen fik et godt tag i mig.

4/6 stjerner til Warm Bodies