Beautiful Creatures

Beautiful Creatures | Alcon Entertainment | Directed by Richard LaGravenese | 2013 | 124 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Beautiful Creatures stinker af gentagelse, grådighed og kopi af en i forvejen slidt genre.

Dette er ikke en filmanmeldelse, men en kort argumentation for, hvorfor du IKKE skal spilde tiden på at se "Beautiful Creatures". Forudindtaget? Absolut, men vi mener faktisk at kunne gennemskue filmens manglende kvaliteter ud fra trailer, plotbeskrivelse, skuespillere og især det åbenlyse forsøg på at skabe endnu en "Twilight"-agtig filmseriesucces. Lad os komme i gang …

Vi har kæmpet med "Twilight"-filmene, som har hærget i biograferne verden over til skrål og våde trusser hos alverdens teeanagepiger, der var besvimelsen nær hver gang de pumpede plasticdukker i filmene smed overtøjet (hvilket i øvrigt skete ganske ofte!), eller når de dårligt computergenererede varulve og vampyrer tordnede sammen i actionscener, der indeholdt lige præcis så lidt blod, nerve og voldsomhed, at selv den mindste teenager kunne nyde synet af de bare overkroppe!

Vi har set plasticskuespil nok til, at vi ikke gider mere, og vi er endeligt sluppet for at skulle døje med de endeløse trailere med dårligt skuespil, dårlig grafik og dårlig popmusik til masserne!

Nu skal vi så til at døje med "Beautiful Creatures", der lugter langt væk af ”Hollywood-tomhed-desperation-nu-må-vi-skabe-endnu-en-filmserie-i samme-stil-som-twilight-fordi-det-skaber-stor-profit”.

… Traileren er ALT for lang, den har den samme plasticmusik, de samme "blue steel-ramte” teenagere, der kæmper sig gennem dårlige replikker og et tyndt, tyndt plot, der kun ville holde i et ugeblad!

Og når selv prominente kræfter som Jeremy Irons m.fl. virker som om de er faret vild i Hollywood (eller måske bare har brug for pengene!), så gør det ondt at tænke på at skulle sidde igennem en film, der varer over 2 timer!

"Twilight"-filmene formåede med ét at ødelægge alt, hvad der var awesome ved varulve og vampyrer, og nu truer denne film (og de evindelige uundgåelige sequels!) med at ødelægge hekse, troldmænd og eventyrgenren generelt!

Jeg ville ønske, at Hollywood kunne mande sig op og finde på orginale plots i eventyrgenren, for, bevares, denne genre kan laves rigtigt og effektivt på en original måde – det er bare sjældent, Hollywood gider bruge tid på plot og kvalitet, når fastfood-film med billig CGI og dårligt skuespil alligevel fører til massive indtjeninger uanset kvaliteten, fordi horder af tweens og teens stormer i biografen med fars og mors hårdt tjente penge for at se filmen i dårlig 3D til billetpriser, der er forhøjet af samme grund!

Vi gider ikke se flere Barbie-Ken filmserier.

Hollywood, som en kendt komiker siger på TV, "så lad da vææææær!"

0/6 stjerner til Beautiful Creatures