Life of Pi – 3D

Life of Pi – 3D | Fox 2000 Pictures | Directed by Ang Lee | 2012 | 127 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Poetisk, hypnotisk og helt speciel filmatisering af Yann Martells storslåede roman fra 2001.

Da jeg læste Yann Martels "Pi's LIv" for snart 4 år siden kan jeg huske jeg tænkte, "denne bog kan ikke filmatiseres", den er både for forunderlig, for underlig og helt igennem for meget bog til at kunne fungere som film!

Men Ang Lee har formået at gøre det, jeg troede var umuligt. "LIfe of Pi" er intet mindre en vaskeægte filmmagi. Filmens farver og filmiske værktøjskasse er helt fantastiske, og der genereres billeder i 3D, der på en gang imponerer og glæder. For filmen er fyldt med ikoniske, stilistiske indtryk, der skifter flere gange undervejs, og smukke naturfotograferinger afløser hinanden. At filmens 3D blot er en ligegyldig filmgimmick gør ikke noget (udover naturligvis at lænse din hårdtarbejdende tegnebog lidt ekstra!), men selvom 3D-delen af filmen er ganske ligegyldig, så er den stadig smuk at se på!

Uanset om filmen ses i 2D, og det synes jeg du burde overveje, så er selve filmen med dens fantastiske historie (hvilket jo helt og aldeles skyldes Yann Martels forrygende oplæg, til hvilket der er skævet en hel del!) og dens humor en ganske speciel rejse!

Filmen handler i bund og grund om den unge Pi, der med sin familie skal rejse med familiens Zoologiske have fra Indien til Canada. Undervejs går skibet ned, og den unge Pi efterlades våd, kold og ensom på stillehavets brusende afgrund af intethed, kun med diverse dyr som allierede, eller som det viser sig, et vildskabt drømmeland, hvor du som tilskuer er inviteret med.

Filmens fokus er, som bogens, religion og tro i sin simpleste form, og filmen fanger bogens skønhed og lethed, helt ned til humoren, der virker godt og sømløst. Der er ikke sparet på de smukke billeder, men de akkompagneres smukt af humor, godt skuespil og den historie, der er så helt igennem perfekt og smuk!

… Filmen er på en gang poetisk, drømmende og ligetil, og den er en forunderlig rejse ind i religionens og troens land, hvor det man tror på, måske ikke er håndgribeligt eller forudsigeligt.

Filmen tager kærligt tilskueren med og tager sig tid til at skabe relationen til Pi der gør, at man frygter, glæder og forundres sammen med ham, og filmens plot helt ned til filmens kunstneriske slutning er en fryd for både øje og sind.

Det ufilmelige er blevet filmet og resultatet er en smuk historie, der med sin simpelhed fascinerer stort.

Lad være med at tro, at du ikke bliver berørt af denne film. Du vil blive fanget fra første øjeblik, så nyd rejsen og sid helt stille, Richard Parker er lige rundt om hjørnet, men bare rolig. Intet er som du tror, og filmens mange lag giver stof til eftertanke i en rum tid efter filmen.

Tænk og nyd Ang Lees moderne mesterværk, Yann Martell må være stolt!

5/6 stjerner til Life of Pi – 3D