Gangster Squad

Gangster Squad | Langley Park Productions | Directed by Ruben Fleischer | 2013 | 113 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Intet nyt under Los Angeles sol.

Der findes mange mindeværdige gangstere fra filmens verden. Robert de Niro som Al Capone i 'The Untouchables', Al Pacino som Tony Montana i 'Scarface' og Marlon Brando som Don Corleone i 'The Godfather' – for blot at nævne nogle få.

Jeg ved ikke om Sean Penn har forsøgt at udødeliggøre sig selv i rollen som Mickey Cohen i 'Gangster Squad', men han giver den i hvert fald gas i rollen som østkystmafiabossen, der forsøger at overtage Los Angeles forbryderverden i slutningen af 1940'erne.

Som modspil til Mickey Cohens aggressive og blodige fremfærd sammensætter Los Angeles politimester et hold af hårdkogte betjente, der skal gøre livet surt for gangsterbossen. Det udarter sig hurtigt til en regulær krig, hvor der ikke tages fanger, og hvor de personlige omkostninger for de involverede betjente er store.

Lyder det bekendt? Det er der en god grund til.

… 'Gangster Squad' minder om en 'The Untouchables' light, men uden denne films emotionelle tyngde, overraskende historie og fantastiske skuespil – fra især Robert de Niro og Sean Connery.

Det er ikke fordi 'Gangster Squad' ikke er underholdende. Det er heller ikke fordi Sean Penns fæle overspil ødelægger filmen. Problemet er at filmen føles som én lang montage af veleksekverede actionscener, der med nød og næppe holdes sammen af et meget overfladisk billede af de familier, der står bag de kæmpende politimænd.

'Gangster Squad' mangler en god historie. Den mangler overraskelser, der kan hæve den over det generiske plot, og den mangler nogle karakterer, som kan give historien et minimum af emotionel dybde, så det ikke føles så ligegyldigt, når de stereotype helte er i fare.

'Gangster Squad' har med andre ord intet nyt at byde på, så selv om den underholder mildt efterlades man tom indeni. Uden noget mindeværdigt at tage med sig ud af biografen.

Årets første store skuffelse.

3/6 stjerner til Gangster Squad