Titanic – 15th Anniversary Edition

Titanic – 15th Anniversary Edition | Paramount | Directed by  | | | IMDb

Filmanmeldelse af Steenberg

Et gigantisk skib, en stor film, et meget lille bokssæt.

Hvad skal jeg sige… jeg elsker Titanic, både filmen og hele historien bag og jeg har ventet med spænding på, at denne film skulle udgives på Blu-ray. Det er den så nu i både en 4-disc 2D-udgave, en 6-disc 3D-udgave samt dette Deluxe bokssæt.

Bokssættets indpakning er rigtig flot i tykt pap med nupret overflade, der skal forestille nitter på skibets side (20x30x5 cm).

Selve filmen er i 6-disc 3D-udgaven præsenteret i samme indpakning som ”standardudgaven”, der indeholder følgende:
3D-versionen på 2 Blu-ray discs.
2D-versionen på 1 Bluray disc
En blu-ray disc med ekstramateriale og endelig filmen på DVD fordelt på 2 discs.

Filmen skuffer da heller ikke og er flottere end nogensinde på Blu-ray. Ekstramaterialediscen indeholder også mange fine ting, bl.a. alt ekstramaterialet fra den oprindelige 4-disc DVD-udgave fra 2005, men også et par nye spændende dokumentarprogrammer i HD:

  • ”Reflections On Titanic”, en dokumentar i fire dele der handler om filmindspilningerne (64 Minutter).
  • ”Titanic – The Final Word With James Cameron”, som er en dokumentar om James Camerons egne ekspeditioner til Titanicvraget og myterne omkring forliset (97 minutter).

Det fysiske ekstramateriale er knap så imponerende og består af følgende:

  • Hardback souvenirbog på 28 sider med billeder fra filmen (17×27,5 cm). Et flot produceret, men ret ligegyldigt stykke ekstramateriale. Jeg ville hellere have haft en mere omfattende bog med historier fra filmindspilningerne (á la bogen fra ”Jaws”-boksen som er anmeldt tidligere). Dette ligner noget man har delt gratis ud ved gallapremieren på 3D versionen.
  • 6 Postkort med skecthes af filmens kostumer (13×16 cm) – igen flot produceret, men lidt ligegyldigt.

"Titanic

© Paramount


Der er dog også lidt mere interessante ting:

  • Genoptryk af radiotelegrafbeskeden fra Titanic efter at de havde ramt isbjerget.
  • Genoptryk af menukort fra 1. og 2. klasses restauranterne.
  • Genoptryk af ”reklamefolder” fra White Star Line som gør reklame for deres to skibe ”Olympic” og ”Titanic”.
  • Genoptryk af listen over førsteklassespassagerer, et slags info hæfte med afgangs og ankomst tider for Titanic og andre skibe og igen mere reklame for de to skibe Olympic og Titanic.
  • Genoptryk af ”The Daily Graphic – Titanic In Memoriam Number” fra den 20 April 1912 (8 sider – 34×24 cm). Nok det mest interessante stykke ekstra materiale, der fortæller lidt om hvad man vidste om katastrofen kun 6 dage efter den var indtruffet og også med rigtig mange facts om selve skibet og dets passagerer.

Bokssættet koster omkring omkring 600 kr. i butikkerne og selve 3D-blu-ray-udgaven (6-disc sættet) koster mellem 250 og 300 kr. Så på trods af super flot indpakning er dette bokssæt simpelthen for dyrt i forhold til, hvad der følger med af fysisk ekstramateriale. En film som Titanic fortjener en stor flot bokssætudgivelse og det er dette langtfra. Så vi må vente til 20 eller 25 års jubilæet for at se om der rettes op på dette.

Med mindre man er super hardcore fan af filmen og bare skal have den i alle udgaver, så må mit råd være at nøjes med en af normaludgaverne, for filmen er fantastisk, men det fysiske ekstramateriale er ikke pengene værd.

Er du til mere Titanic kan jeg afsløre, at jeg senere vil anmelde dokumentarbokssættet ”Titanic 100 Years Below – Deluxe Centenary Edition” fra History Channel, for er man fan af selve historien om skibet Titanic (altså udover James Camerons film), er det helt klart det bokssæt, man skal investere i.

3/6 stjerner til Titanic – 15th Anniversary Edition