Looper

Looper | DMG Entertainment | Directed by Rian Johnson | 2012 | 118 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Intelligent science fiction med strejf af originalitet.

Denne films største bedrift er at få Joseph Gordon-Lewit til at ligne Bruce Willis i en yngre udgave. Filmens plot om lejemordere der myrder folk sendt fra fremtiden for at skaffe dem af vejen i fortiden er faktisk ganske godt tænkt. Det kunne meget vel have været en Philip K. Dick historie, der lå til grund for denne tidsrejsefilm, der med stor succes undgår de værste tidsparadokser, uden dog helt at kunne sige sig fri for plothuller.

Filmen fungerer rigtig godt, og det er befriende at se en science fiction-film, der tager sit publikum seriøst og faktisk er målrettet et voksent et af slagsen.

Filmens plot er simpelt men effektivt, og actiondelene er medrivende og spændende. Undervejs flettes kærlighedsinteresser og moralske problemer ind i mixet, og det virker ret godt!

…Alle skuespillerne leverer gode solide præstationer, og især Gordon-Lewit er god som en ung Bruce Willis.

Man føler, at der noget på spil hele tiden, og eftersom tidsrejseelementet virker ret godt, er der flere scener, hvor det udnyttes habilt. Især i en scene, hvor en person amputeres i nutiden, så hans fremtidige jeg løbende mister lemmer, er særligt effektiv!

Generelt leverer "Looper" varen, og underholder på et helt basalt plan. Den er original til et vist punkt, men der er ikke tale om en revolutionerende science fiction-film som "The Matrix" var det – alligevel må man overgive sig til filmens præmis!

Alt i alt synes jeg, at filmen fungerer rigtigt godt og de få plothuller, der er, kan man nemt se gennem fingre med, især fordi filmens pointer er rigtig gode og fordi filmen virker både som actionfilm og kærlighedsfilm.

5/6 stjerner til Looper