The Expendables 2

The Expendables 2 | Millennium Films | Directed by Simon West | 2012 | 103 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Once a gigantic rattlesnake bit Chuck Norris. After 5 days of agonizing pain… The Rattlesnake died!

Kender du det? Man går ind og ser en film uden NOGEN form for forventninger. I hvert fald er det dét, man siger til vennerne. "Jeg skal ind og se Expendables 2, fuck, den stinker garanteret, jeg forventer virkelig ingenting."

Kender du så det, når man går ind og ser filmen, og man FAKTISK glæder sig vildt, fordi konceptet er så dumt, at det er ret awesome, men man tør ikke sige det, fordi konceptet netop er så dumt, at man rent faktisk slet ikke burde gå ind og se filmen overhovedet?

Og kender du det, at man går ind og SER filmen (med masser af hemmelige og skjulte forventninger!) og man underholdes STORT, selvom man er lidt flov over det?

Det kender jeg, for jeg prøvede det i går!

"The Expendables", den første film, var så stinkende dårlig, at den slet ikke kunne underholde noget som helst. Den gimmick-effekt, der var i at gamle 80'er actionhelte var samlet i samme film virkede ikke. Filmen var ligegyldig, kemien mellem skuespillerne dårlig og skuespillet (selvom det jo var en homage til 80'ernes film”skat”!) var bestemt heller ikke på toppen. Jeg kedede mig bravt gennem den, og derfor var det en underlig følelse at skulle se 2'eren, for jeg glædede mig faktisk lidt.

Og lad det være sagt med det samme, FUCK den er underholdende. Fra den hæsblæsende, helt sindsyge og over-the-top (!) åbingsscene, hvor lydeffekter er skruet helt op og actionscenerne er så crazy, at man ikke kan lade være med at sidde og smile, når Stallone, Statham, Li og Lundgren sparker SERIØS røv, til filmens afsluttende scene, der er lige så grotesk underholdende, at man både græmmes og glædes samtidig!

…Det er en kæmpe fryd af se alle de gamle korifæer give den gas igen, at se Van Damme levere en ganske habil skurk (og de obligatoriske trademark cirkelspark!) og især er det en fryd at se Chuck Norris, B-skuespilleren over dem alle, give den gas med maskingeværer og slag.

Scwarzenegger er også med i korte øjeblikke, stadig en dårlig skuespiller, Bruce Willis kører på automatpilot, men man kan tydeligt mærke, at de virkelig har haft det sjovt med at lave denne film!

I modsætning til 1'eren, så tager "The Expendables 2" ikke sig selv alvorligt, overhovedet, den tager pis på sig selv, skuespillerne tager pis på hinanden og hinandens catch-phrases, og kemien virker i denne film rigtig godt.

Filmen er super sjov, grotesk underholdende og actionscenerne er fede, spændende og festlige.

80'ernes actionfilm var for de flestes vedkommende bestemt ikke godt håndværk, og denne film, som også er en kraftig homage til de værste af dem, er heller ikke en god film, men den er fandens underholdende.

Underholdningen skyldes den kemi, der er mellem skuespillerne, der morer sig, at filmen tager pis på sig selv og genren, og ikke mindst at filmens humor i modsætning til 1'eren virker, selvom den er plat.

Det er godt gjort af Stallone og vennerne, og jeg glæder mig meget til 3'eren, hvor jeg håber de støver Steven Seagal af, det kunne være AWESOME.

4/6 stjerner til The Expendables 2